Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ позбавила акредитації журналістку Sky News за підбурення бойовиків

Служба безпеки України позбавила акредитації британську журналістку Кітті Логан, яка підбурювала бойовиків терористичної організації «ЛНР» до обстрілів позицій українських військових. Про це повідомляє у Фейсбуці речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Служба перевіряє поширену на її (Логан - ред.) сторінці в соцмережах інформацію стосовно масштабної перестрілки між бойовиками та українськими військовими, яка зчинилася через її заклики до відкриття вогню", - написала Гітлянська.

Як відомо, журналістка британського телеканалу Sky News Кітті Логан стала причиною перестрілки між бойовиками «ЛНР» і українськими бійцями.

Принаймні, це випливає з її поста в Фейсбуці. 

У публікації йдеться, що вона запропонувала бойовикам «ЛНР» постріляти по позиціях сил АТО для «гостроти сюжету».

Журналістка також зізнається, що вже довго й безуспішно шукає можливість зняти бойовиків «ЛНР» «в дії». Тому, коли ватажок бойовиків, бачачи її «страждання», пропонує, щоб його люди обстріляли українські позиції для її сюжету, вона погоджується.

На своє виправдання Логан наводить слова ватажка бойовиків: «Ми все одно повинні по них стріляти, вони обстріляли нас раніше». Але за обстрілом терористів, за словами журналістки, пішов вогонь у відповідь, і почався масштабний бій, так що Логан і її команді ледве вдалося втекти.

Крім того, розглядається питання щодо заборони в’їзду британської журналістки на територію України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ