Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ просять перевірити підозри щодо нового керівника Концерну РРТ

ГО "Інформаційний Майдан" вважає, що новий керівник Концерну РРТ Олександр Богданов, як і його попередники на цій посаді, саботує будівництво вежі на горі Карачун, тож звертається до СБУ з вимогою перевірити його діяльність, - Укрінформ.

На цьому наголосив у понеділок лідер цієї громадської організації Павло Білоножко під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

"Ми попереджали ще півроку тому, що вежа на горі Карачун не буде побудована через те, що керують цією сферою некомпетентні люди, і у нас велика підозра, що чиниться відвертий саботаж і шкідництво... За цю сферу відповідальний Держспецзв'язок. Констатуємо факт, що сьогодні в Концерні радіомовлення, радіозв'язку і телебачення працює команда злочинців, які відверто ігнорують доручення перших осіб нашої держави, тому що вежа на сьогодні не побудована, не запущена в експлуатацію і навіть те, що збудували, за оцінками наших фахівців, можливо, треба буде перебудовувати або добудовувати", - сказав Білоножко.

Він уточнив при цьому, що проектна висота, закладена в будівництво вежі, була "злочинно занижена".

"Ця вежа повинна бути мінімум 250 метрів - це ключова позиція, а вона запроектована у 180. Саме Концерн РРТ заклав таку висоту, така висота не дозволятиме досягати сигналом на окуповані території", - зазначив Білоножко.

Він також додав ще один аргумент: "Інформаційний Майдан" має достовірну інформацію про те, що "брат Олександра Богданова, який виконує обов'язки генерального директора Концерну РРТ замість звільненого Іщука, займає високі керівні посади у спецслужбах Російської Федерації".

"Ми звертаємося до СБУ з вимогою перевірити цю інформацію і притягнути його до кримінальної  відповідальності. Богданов працює не в інтересах нашої держави", - підозрює лідер ГО. 

Білоножко висловив припущення, що добудову вежі і монтаж обладнання умисно затягували, нині ж в  складних погодних умовах неможливо працювати. "Ми попереджали, що був штучно затягнутий час будівництва цієї вежі, до монтажу конструкцій приступили дуже пізно", - нагадав він.

Як повідомлялось раніше, міністр інформаційної політики Юрій Стець пообіцяв на брифінгу 12 жовтня 2016 року, що радіотелевізійну передавальну станцію (РТПС) "Краматорськ" на горі Карачун (Донецька область), зруйновану бойовиками і відновлену українськими фахівцями, буде відкрито до кінця тижня.

"До кінця тижня ми плануємо відкрити цю вежу. Якщо її не буде відкрито, то ті люди, які повинні були це зробити вчасно, понесуть покарання. Йдеться і про звільнення", - сказав Стець, додавши, що терміни відновлення вже порушено.

Нагадаємо, телевежа заввишки 220 м, встановлена на горі Карачун, покривала сигналами передавачів територію півночі Донецької області в радіусі 62 км. Вона впала через обстріл з боку бойовиків "ДНР" на початку липня 2014 року.

У квітні 2015 року на РТПС встановили тимчасову антенну опору, на яку перенесли мовні ТВ-антени. Це збільшило потужність передавачів окремих українських телеканалів, однак теле- і радіомовлення для жителів Донецького регіону досі обмежене через невелику територію покриття.

Раніше голова Донецької ОВДА Павло Жебрівський заявляв, що телевежу відновлять до 26 вересня.

5 липня на горі Карачун побував Президент України Петро Порошенко і доручив відновити радіотелевізійну передавальну станцію за два місяці.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ