Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Надзвичайні події

СБУ провела антитерористичні навчання напередодні «Євробачення»

Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні СБУ у м. Києві та Київській області провела тактико-спеціальне навчання на базі «Міжнародного виставкового центру», де у травні проходитиме пісенний конкурс «Євробачення-2017, передає прес-служба СБУ.

Тренування відбулися в умовах максимально наближених до реальних. Відпрацьовано взаємодію правоохоронних відомств, уповноважених на боротьбу з тероризмом, рятувальних служб і органів влади.

За умовами навчання, озброєні вогнепальною зброєю і вибухівкою «терористи» підірвали легковий автомобіль, захопили заручників, забарикадувалися у приміщенні МВЦ та повідомили про свої вимоги.

Члени оперативного штабу спланували та організували проведення умовної антитерористичної операції. Підрозділи спецпризначення затримали «терористів», звільнили «заручників», медики надали допомогу «пораненим», вибухотехнічна оперативна група знешкодила «вибухівку», знайдену у будівлі.

Перший заступник начальника ГУ СБ України у м. Києві та Київській області – керівник Координаційної групи АТЦ полковник Олександр Данилевський після завершення навчань оцінив їх як успішні і висловив подяку за злагоджені дії усім суб’єктам по боротьбі з тероризмом, що взяли участь у тренуванні.

Нагадаємо, Євробачення 2017 року відбудеться в МВЦ на Лівому березі. Півфінали конкурсу пройдуть 9 та 11 травня, а фінал – у суботу, 13 травня.

Як писало Гал-інфо, у Львові на площі перед Оперним театром облаштують фан-зону для перегляду Євробачення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ