Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ припинила діяльність конвертцентру з щомісячним обігом у 30 мільйонів гривень

СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
1/3
Співробітники Служби безпеки України у Києві та Черкаській області припинили діяльність потужного конвертаційного центру, через який щомісячно виводилось у “тінь” майже тридцять мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що організатори "конверта" зареєстрували понад сімдесят фіктивних фірм. Через безтоварні операції вони забезпечували майже двомстам комерційним структурам з Київщини та Черкащини переведення грошей у готівку та ухилення від сплати податків. Деяким з бізнесменів вони "допомагали" виводити кошти в офшори. Перевіряється інформація про наявність серед клієнтів конвертцентру кількох державних сільськогосподарських підприємств.

Під час обшуків у київських, черкаських, уманських офісах "конверта" та автомобілях зловмисників співробітники спецслужби спільно з прокуратурою виявили печатки фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення нелегальних оборудок. Правоохоронці також вилучили банківські картки, майже мільйон гривень, двадцять тисяч доларів США та одну тисячу євро.

Накладено арешт на рахунки фірм, задіяних у діяльності конвертаційного центру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ