Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Кримінал

Сепаратистський скандал: СБУ зробило застереження солісту Львівської опери ще у 2015-му

Служба безпеки України вже давно знає про сумнівну діяльність соліста Львівського театру опери та балету ім. Крушельницької Миколи Санжаревського, який ще у 2015 році отримав застереження від СБУ. Про це сьогодні, 10 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив речник обласного управління СБУ Олег Александров.

«У 2015 році йому було винесено застереження. Нині ми проводимо нову юридичну перевірку його дій. Ми вдячні громадськості, яка відкрила нові факти. Саме активна позиції громадян дуже допомагає у нашій роботі», - сказав Олег Александров.

Йдеться про публікацію блогерки Олени Добровольської на сайті «Еnigma», у якій вона розповіла про те, що Микола Санжаревський у 2014 році підтримував терористів на Донбасі.

1/2

Олена Добровольська наводить скріншоти сторінки Санжеревського ВКонтакте, де він називає Майдан "державним переворотом", репостить сторінки терористичних угрупувань, таврує тих, хто називає вторгнення російських військ в Україну вторгненням, поширює пропагандистські дописи.

Також Олена Добровольська розповіла, що в групах «Гуманітарна помощь ДНР и Новоросии» (http://vk.com/club70229169), «Лівий сектор України» були подані ідентичні ідентифікаційні дані інтернет- гаманців для фінансування терористичних формувань «Л/ДНР». «Зазначені реквізити видано WebMoney-ідентифікатору, який зареєстровано 19 квітня 2014 року о 15:04:58 (GMT+4) на прізвище громадянина України Санжаревського Миколи Євгенійовича. Вказані гаманці є в наявності у відео інтерв’ю з так званим лікарем "ополчєнія ДНР" (у якого в загоні 150 бойовиків) щодо фінансової допомоги "ДНР". Саме це відео викладено 24 квітня 2014 року на персональній сторінці нашого героя», - повідомила Олена Добровольська.

1/3

Окрім того, Микола Санжаревський є арт-директором і вчителем у львівській Школі академічного та сучасного балету.

Олена Добровольська також обурилася тим, що 2 листопада 2017 року на сторінці в Facebook тієї самої Школи оприлюднений допис про міжнародний конкурс танцю «Feiry Dance», який пройшов у Мінську.

1/2

«Серед іншого, на одній із світлин серед прапорів, що тримають в руках діти на сцені, є «прапор» терористичного угрупування «ДНР». І це фото ось так просто з`являється на сторінці львівської Школи балету. Яка несподіванка, правда?», - підкреслила вона.

Окрім того, Микола Санжаревський внесений до бази на сайті «Миротворець».

1/1

Як стало відомо Гал-інфо у Львівській опері віддавна знали про проросійські погляди артиста балету, але він ніколи відверто не заявляв колегам про підтримку бойовиків на Донбасі.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Микола Санжаревський висловився з приводу опублікованої статті. Він заявив, що сепаратизмом не займається та повідомив, що доступу до сторінки в ВК не має, а його акаунт начебто був зламаний і йому не вдалося відновити пароль.

«З наклепом буду розбиратися у суді! Всі хто хоче отримати коментарі прошу зв'язатися зі мною після 15 січня (зараз за кордоном). Решту оглядачів моєї сторінки у ФБ проінформую шляхом надання відповідних документів від СБУ чи іншої уповноваженої інстанції щодо моєї причетності або непричетності до протиправних дій!», - сказав він.

1/2

У коментарях під його дописами журналісти просили надати коментар з приводу цього скандалу.

Микола Санжаревський повідомив: «Після повернення в Україну та відвідування відповідних інстанцій на кшталт СБУ я надам коментар».

Тим часом на захист львівського артиста балету активно виступають так звані «чиновники» терористичної «ДНР». Зокрема, адепт «руского міра» журналіст Сергій Веселовский.

1/1

А також «головний спеціаліст відділу інтернет-ресурсів і мереж так званого «міністерства інформації «ДНР» Олена Субботіна, яка відверто погрожує блогерці Олені Добровольській.

1/1
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ