Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

СБУ викрила осіб, які готували замах на губернатора Миколаївщини

Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання – "Миколаївське підпілля", члени якого готували замах на вбивство голови Миколаївської ОДА.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 258-3 КК співробітники СБУ затримали мешканців Миколаєва, безпосередньо причетних до дій, які могли зашкодити національним інтересам України.

"Затримані намагалися дестабілізувати соціально-політичну обстановку в регіоні. Зокрема, у мережі Інтернет розповсюджували підготовлені фото та відеоматеріали проросійського характеру, агітували населення вступати до лав "Миколаївського підпілля" задля організації руху спротиву "фашистській хунті" та опору чинній владі, пропагували діяльність терористичних організацій "ЛНР/ДНР", - йдеться  у повідомленні.

Встановлено, що за міфічною структурою стоять особи, яких вже розшукує Служба за участь у діяльності терористичної організації та за підготовку замаху на державного посадовця.

У розшук оголошено Володимира Слесаренка, який переховується у Донецьку, де він і монтував та озвучував відеоматеріали т.зв. "підпільників", видаючи відзняті кадри за зйомки на Миколаївщині.

До підготовки антиукраїнських матеріалів зловмисники залучали місцевих проросійськи налаштованих мешканців.

У членів угруповання вилучено комп’ютерну техніку, фотоапарати, флеш-носії та інші матеріали, які підтверджують їхню протиправну діяльність. Тривають слідчі дії.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ