Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила зловмисників, які крали нафту з «Дружби»

Служба безпеки України спільно з податковою службою викрила та припинила протиправну діяльність організованого злочинного угруповання з числа місцевих мешканців, які розкрадали нафтопродукти із магістральних нафтопроводів на території Львівської та Закарпатської областей. Повідомив прес-центр СБ України.

У листопаді ц.р. поблизу с.Оноківці Ужгородського району Закарпатської області правоохоронці затримали «на гарячому» п’ятьох учасників злочинного угруповання. Зловмисники зробили врізку до нафтопроводу «Дружба» протяжністю 2,5 км, через яку перекачували нафту до вантажівок зі спеціальними прихованими ємностями. На місці скоєння злочину оперативники вилучили бурильне обладнання, пристрої для пошуку та прокладки труб. Крім цього, вилучено вантажні автомобілі, переобладнані для перевезення нафти та 155 тонн необлікованих нафтопродуктів.

У ході обшуку господарських приміщень одного з приватних підприємств Львівщини виявлено устаткування, яке зловмисники використовували для переробки нафти-сирцю у світлі нафтопродукти, котрі у подальшому транспортували на приватні нафтобази.

Загалом сума вилученого обладнання для відбору та переробки нафти складає понад 20 млн. гривень.

Стосовно затриманих осіб порушено кримінальні справи за ч.5 ст.185, ч.1 ст.204, ч.1 ст.209, ч.3 ст.212 та ч.2 ст.292 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ