Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ заборонила в'їзд в Україну понад 1500 осіб, з них майже 400 росіян

Служба безпеки України заборонила в'їзд понад 1500 осіб, які становили загрозу національній безпеці України. Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Для попередження та припинення протиправної діяльності, яка несе загрозу національній безпеці держави, за матеріалами СБУ заборонено в’їзд на територію України 1569 іноземним громадянам, у тому числі 387 громадянам Росії", – додали у відомстві.

СБУ стверджує, що за останній рік ліквідувала 30 терористичних груп, підготовлених російськими спецслужбами для здійснення диверсій у зоні АТО і мирних українських регіонах.

"Російські спецслужби ведуть на території нашої держави безпрецедентну за масштабами розвідувально-підривну діяльність, використовуючи весь арсенал розробленої ними "гібридної війни". Проти України росіяни задіяли професійних шпигунів, "агентів впливу" серед політиків і посадовців та багатьох пересічних громадян, задурених російською пропагандою", – йдеться у повідомленні.

Служба додала, що за період червня 2015 – травня 2016 року за матеріалами контррозвідки СБУ відкрито 367 кримінальних проваджень, у тому числі 76 за статтею про державну зраду, три – за шпигунство.

Також СБУ повідомила, що під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил.

Серед них також кілька мешканців різних областей, які перебували на оперативному зв’язку зі спецслужбами РФ і передавали інформацію з обмеженим доступом.

Окремо служба повідомила про блокування низки інформаційних спецоперацій спецслужб РФ, зокрема – заборону встановлення у державних органах російських антивірусних програм, які  "не помічали" шпигунські програми, розроблені спецслужбами РФ.

За зверненням Служби безпеки міжнародні платіжні системи також заблокували 12 електронних гаманців, які використовувалися для фінансування терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Також СБУ відзвітувала про блокування сепаратистських ресурсів, каналів зв'язку, арешт хакерів та інше.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ