Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сектор "М" – найгарячіший: один військовий загинув, шестеро поранені

Ситуація на Донбасі залишається напруженою, проте контрольованою українськими військовими. З початку доби російсько-терористичні бандформування 18 разів порушували режим "тиші", застосовуючи міномети калібру 120 мм. Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Приморський напрямок. На цій ділянці лінії фронту бойовики найбільш активно застосовували зброю проти українських воїнів в районі Широкиного та Мар'їнки. Зокрема, біля Широкиного бандити били зі 120-мм мінометів та двічі відкривали вогонь в бік наших позицій зі стрілецької зброї. А укріплення ЗС України на підступах до Мар'їнки вони обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Під час одного з ворожих обстрілів під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали Мар'їнки: "Внаслідок цього злочину з боку бойовиків було поранено 50-річну жінку. Постраждалу доправили до Курахівської лікарні з пораненням стегна. Її стан лікарі характеризують як задовільний".

Найбільша активність окупантів зафіксована на "донецькому" фронті. "Ще на світанку противник вдарив по наших опорних пунктах у передмісті Авдіївки зі 120 й 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Також з мінометів калібру 82 мм бойовики били по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Зайцевого та Верхньоторецького. Там же, а також неподалік Майорська та Луганського, бандити здійснювали обстріли з гранатометів та стрілецької зброї", - повідомили у прес-центрі.

Ситуація на Луганському напрямку у порівнянні з попереднім днем, відносно стабілізувалась, проте ворожі обстріли не припинились: "Зранку бойовики двічі били зі 120-мм мінометів по наших позиціях неподалік Трьохізбенки. А по обіді з таких же артилерійських систем противник обстріляв українських воїнів, котрі тримають оборону біля Катеринівки. Неподалік Нижньотеплого бандити застосовували стрілецьку зброю. А в районі Попасної відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомету".

"З початку доби внаслідок бойових дій один військовослужбовець ЗС України загинув, ще шестеро зазнали поранень", - додали у штабі АТО.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ