Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Селу Кавсько, що у Стрийському районі, загрожує екологічне лихо

Селу Кавсько Стрийського району Львівської області загрожує екологічне лихо. Відсутність очисних споруд може призвести до загрозливої санітарно-екологічної ситуації . Усе водовідведення із будинків одного з сільських мікрорайонів, в якому проживає понад дві сотні сімей, здійснюється на поля. Понад 7 років, відколи будинки перейшли від збанкрутілого Держгоспу «Галичина» на баланс Кавської сільської ради, очисні споруди та головний колектор житлового масиву не працюють. Про це повідомили в Держуправлінні ОНПС у Львівській області.

Стічні води з будинків без будь-якої очистки відводяться у меліоративну канаву, яка заболочується й створює антисанітарний стан, в подальшому ці води потрапляють в річку Колодниця (Нежухівка), праву притоку Дністра.Будівництво очисних споруд з року в рік затягується через відсутність належного фінансування.Станом на сьогодні розроблений (у 2006 році) проект, що передбачає каналізування багатоповерхової забудови в с. Кавсько шляхом будівництва очисних споруд, поновлення колектора та повне інженерне забезпечення й благоустрій ділянки забудови. Загальна вартість проекту — 1 млн. 661тис. грн. 

Зважаючи на звернення сільського голови в Держуправління щодо можливої підтримки у фінансуванні  - як на обласному, так і на державному - начальник Держуправління ОНПС в Львівській області Мирослав Хомʼяк з метою ґрунтовного вивчення питання провів робочу нараду на місці. Участь у нараді взяли також взяв заступник гендиректора ТзОВ «Галичина-Захід», яке розташоване на землях цієї сільської ради й користується її свердловинами й територією для розміщення певних відходів.

За підсумками наради, Держуправління ОНПС в Львівській області прийняло рішення звернути увагу відповідних санітарних служб, органів місцевого самоврядування на ситуацію у с. Кавсько, що негативно впливає на екологію місцевості й може спричинити поширення інфекційних захворювань серед населення. Слід терміново завершити будівництва очисних споруд.

Також Держуправління рекомендує ТзОВ «Галичина-Захід» ретельно дотримуватись усіх норм ведення підприємницької діяльності, яка має вплив на екологію Стрийського району. Питання повного фінансування будівництва очисних споруд у с.Кавсько Держуправління ОНПС в Львівській області ставитиме перед обласної владою й на рівні Міністерства екології України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ