Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Семенюк хоче попередити банкрутство підприємств вугільної галузі

"Ми не виключаємо спроби підведення до процедури фіктивного банкрутства підприємств вугільної галузі", - повідомила сьогодні під час прес-конференції у Львові голова ФДМУ Валентина Cеменюк-Cамсоненко, характеризуючи ситуацію що склалася з вугільними підприємствами Львівщини. Водночас, як наголошує Семенюк, наразі немає розробленої документації щодо приватизації вугільних підприємств.
За словами голови ЛОДА Миколи Кмітя, збитки ДП „Львіввугілля” становлять 200 млн грн, у той же час коли шахта „Надія” вже протягом тривалого часу є прибутковою, і працівники отримують 5-6 тис грн зарплати, „Львіввугілля” має лише заборгованості, чому ж тоді 5-6 років керує цим підприємством один директор і підприємство є збитковим.
Водночас, за словами Семенюк, потрібно узгодити програму з усіма обласними адміністраціями та обласними радами щодо стану об’єктів комунальної власності, оскільки "приватизуємо будинки культури, дитячі садочки, санаторно-курортні заклади", - каже Семенюк.
Водночас, за її словами, необхідна розробка програми приватизації на території кожного району згідно із соціальними стандартами, і її затвердження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ