Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Серед мешканців підтоплених районів Львівщини проводять профілактику бактеріофагами

У Львівській області медичні працівники здійснюють подвірні обходи зони стихійного лиха, на даний момент обстежено 76 тис. 218 осіб. За час обстеження виявлено 40 хворих осіб, з них 12 осіб госпіталізовано з гострими респіраторними захворюваннями, жодного випадку захворювання у зв’язку з стихією не зафіксовано. Про це сьогодні, 31 липня, «Гал-info» повідомив начальник ГУОЗ ЛОДА Ігор Герич.
Ігор Герич зазначив, що всього у зоні лиха у Львівській області проживає 409 тис. 349 осіб, і всіх оглянуть медичні працівники. Окрім того, що осіб, котрі проживають у зоні стихійного лиха, медпрацівники оглядають, вони ще й консультують і застерігають щодо загроз пов’язаних із наслідками стихії.

Щодо роботи санепідемстанції, то на нинішній день профілактику пройшла 261 одна особа. Профілактика проводиться за двома характеристиками: кишкові інфекції, гострі респіраторні захворювання. Тому особам, у котрих була загроза кишкових захворювань проводять профілактику препаратом бактеріофаг, а особам, котрі мали застуду - амізоном, іншими препаратами. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив лікар відділу комунальної гігієни Львівської обласної санепідемстанції Дмитро Курівчак.

Він зазначив, що на сьогоднішній день зняті проби питної води, з 909 проб – 148 не відповідають санітарно-хімічним або мікробіологічним вимогам. Майже половина проб питної води не відповідає санітарним нормам з джерел децентралізованого водопостачання (криниць). Відтак, з 464 проб води з криниць – 109 не відповідають нормам. Така ситуація склалась у зв’язку з тим, що живлять криниці, як правило, поверхневі води.

Тому працівники санстанції щоденно проводять дезінфекцію джерел водопостачання. Станом на сьогодні її проведено на 37 джерелах централізованого водопостачання, 16 водопроводах та 2404 джерелах децентралізованого водопостачання. Також дезінфіковано 976 джерел потенційного забруднення (сховища, криниці, вигрібні ями).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ