Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Серед найбільших боржників за спожитий газ — „Львівгаз” та „Червоноград ТКЕ”

Підприємства з газопостачання та газифікації, які не забезпечили у липні розрахунків з ДК „Газ України” за газ, спожитий підприємствами промисловості, не одержать відповідних обсягів природного газу на серпень. Про це наголосив під час селекторної наради у центральному офісі ДК „Газ України” НАК „Нафтогаз України” з керівниками підприємств з газопостачання та газифікації за участю представників обласних державних адміністрацій виконуючий обов’язки генерального директора Компанії Микола Табак. Про це повідомляє прес-служба ДК „Газ України”
  На нараді у ДК „Газ України” було також підкреслено, що з метою реалізації доручень Кабінету Міністрів щодо забезпечення стовідсоткових розрахунків за спожитий природний газ усіх споживачів, належної підготовки газових господарств до нового опалювального сезону 2006-2007 років, Компанія і надалі вживатиме усіх заходів для зміцнення дисципліни газоспоживання та розрахунків за газ.

 Гострій критиці на нараді було піддано також підприємства, що взагалі не розрахувалися з Компанією за газ, спожитий в липні бюджетними організаціями. 20 підприємств з газопостачання та газифікації забезпечили розрахунки з Компанією за газ, спожитий населенням, на 100 і більше відсотків. Серед них зокрема і „Львівгаз”.
 На нараді було також звернуто увагу представників обласних державних адміністрацій, керівників підприємств з газопостачання та газифікації на незадовільний рівень розрахунків за спожитий у міжопалювальний період значної частини підприємств комунальної теплоенергетики.
Зокрема, 117 підприємств ТКЕ не виконують надані Компанії гарантійні листи щодо погашення боргу за спожитий у 2006 р. природний газ, які підписані керівниками цих підприємств та погоджені місцевими органами влади.
Серед найбільш енергоємних підприємств ТКЕ – КП „Червоноград ТКЕ” (3,2 млн грн). Загальна сума боргу підприємств ТКЕ за спожитий протягом 2006 р. природний газ перевищує 600 млн грн.

          

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ