Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Серед звільнених на Донбасі - 14 підозрюваних у дезертирстві

Серед 73 осіб, які повернулися із полону бойовиків на підконтрольну Україні територію, є 14 військовослужбовців, яких підозрюють у дезертирстві, - Еспресо.

Про це повідомив у Facebook радник президента України Петра Порошенка волонтер Юрій Бірюков.

"У числі 73 звільнених не всі "героїчні герої". Якщо конкретно, то 14 осіб: по ним є кримінальні виробництва за фактом самовільного залишення частин. На цих 14 осіб не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги до остаточного рішення суду", - написав Бірюков.

Радник президента зазначив, що під час переговорів українська сторона не вирізняє одних своїх громадян із-поміж інших і домагається звільнення усіх.

"Ми не кидаємо своїх. Не обираємо "якість". Не обговорюємо "обставини". Якщо наш сидить у полоні, незалежно від обставин, держава домагатиметься звільнення. Це, до речі, загальносвітова практика, що стосується турботи держави про будь-якого свого громадянина", - наголосив Бірюков.

За словами волонтера, 14 підозрюваних планували відправити окремим літаком до Жулян, проте відмовилися від цієї ідеї через погодні умови та з гуманних міркувань щодо рідних заручників.

Водночас у соцмережах почали з'являтися повідомлення про солдата з позивним "Тайсон", який втік до бойовиків "ДНР", щоб уникнути відповідальності за свої порушення під час служби, а також про іншого військовослужбовця, який перебував п'яним на бойовому чергуванні, через що його взяли в полон, а двох його товаришів убили ворожі диверсанти.

Еспресо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ