Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сергій Шахов посить запобігти провокаціям Опоблоку в 114 окрузі

Кандидат у народні депутати від партії «Наш край» Сергій Шахов звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака із закликом втрутитися у ситуацію, що склалася навколо виборів народних депутатів у 114 виборчому окрузі на Луганщині, та припинити провокації. Повідомила прес-служба партії «Наш край».

Текст звернення розміщено на Facebook сторінці Шахова.

«Прошу вас втрутитися у ситуацію, що склалася навколо виборів народних депутатів у 114 виборчому окрузі на Луганщині та припинити провокації, що перешкоджають чесному волевиявленню та спрямовані на фальшування підсумків голосування», – зазначив Сергій Шахов.

Він повідомив, що нещодавно у своєму агітаційному виступі технічний кандидат «Опозиційного блоку» Микола Тасюк заявив, що Шахов нібито планую здійснити на нього напад. «Буцімто усе через те, що Тасюк разом з головою ОВК Байрамовим, обраним за квотою «Опозиційного блоку», брав участь у фальсифікації подань спостерігачів до дільничних виборчих комісій, через що було скасовано реєстрацію понад 300 членів ДВК від демократичних політичних сил», – поінформував він.

На думку Шахова, ця та інші подібні заяви Тасюка є спробою уникнути відповідальності за вчинений злочин.

З метою попередження провокацій на свою адресу з боку Тасюка, Сергій Шахов звернувся до Авакова та Грицака з двома проханнями. «По-перше, взяти під особистий контроль хід розслідування провадження щодо незаконного скасування реєстрації членів дільничних виборчих комісій у 114 виборчому окрузі, до якого причетний Тасюк. А по-друге, надати охорону кандидату у депутати Миколі Тасюку, щоб захистити його, а також позбавити можливості інсценізувати напад на себе», – зазначив він.

«Зі свого боку наголошую, що я веду чесну виборчу кампанію та зацікавлений у тому, щоб всі учасники виборів діяли виключно у рамках закону», – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо раніше генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель повідомляв, що в 114-му виборчому окрузі відбувається спроба масової фальсифікації результатів виборів – виключення зі складу дільничних комісій представників низки політичних партій. Така ситуація, на його думку, ставить під загрозу проведення демократичних виборів на Луганщині і може вплинути на результат волевиявлення виборців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ