Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сергію Бубці присвоять звання почесного доктора Львівського державного університету фізичної культури

14 листопада у Львівському державному університеті фізичної культури пройдуть масштабні урочистості з нагоди 135-ої річниці від дня народження батька фізичного та національного відродження української нації початку ХХ століття, організатора сокільсько-січового руху, автора назви «Пласт» Івана Боберського (1873–1947). Про це сьогодні, 11 листопада, „Гал-info” повідомила провідний фахівець інформаційно-аналітичного відділу ЛДУФК Віра Гой.

Урочистості розпочнуться покладанням квітів до меморіальної дошки Іванові Боберському, що на вулиці Кирила та Мефодія, після чого розпочнеться урочиста академія, почесними гостями якої стануть заступник міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ілля Шевляк, голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Того ж дня відбудеться інавгурація пана Бубки на Почесного доктора Львівського державного університету фізичної культури. Звання Doctor Honoris Causa в ЛДУФК присвоюють видатним вченим, громадським та спортивним діячам за вагоме сприяння та значний особистий внесок у розвиток ЛДУФК та зміцнення його авторитету як навчально-освітнього закладу. Першим Почесним доктором університету став президент Національного Комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Окрім цього, керівництво університету планує перевидати підручники з фізичного виховання молоді, автором яких є Іван Боберський. „Зважаючи на вагомість постаті Івана Боберського сподіваюся, що університет носитиме його ім’я”, – зазначив проректор з виховної роботи та зв’язків з громадськістю ЛДУФК Ярослав Тимчак.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ