Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Шахрай видурив планшет: есемеска від банку про 4800 грн виявилась фальшивою

Аферист зателефонував своїй жертві – жителю міста Рівного влітку цього року та під приводом придбання планшету увійшов до нього в довіру. Вже згодом на абонентський номер останнього надійшло смс-повідомлення від банку про надходження 4800 грн на рахунок, і продавець, як було домовлено раніше, сам відправив покупцю планшет за допомогою таксі. Проте пізніше виявилося, що гроші на рахунок не надійшли, а банківське підтвердження про сплату було фальшивим. За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури.

Досудовим розслідуванням, що його проводили слідчі Рівненського районного відділення поліції за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури, встановлено особу шахрая. Ним виявився 25-річний житель Рівненського району. За погодженням з прокуратурою останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч.1 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману).

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Рівненською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно особи та його скеровано до суду для розгляду по суті.

Додатково: українці все частіше стають жертвами крадіжок через фальшиві смс-повідомлення шахраїв, тому рекомендації задля уникнення подібних неприємних фактів залишаються загальними: бути обачними та ретельно перевіряти будь-які підтвердження про сплату. Про відомі факти шахрайства обов’язково слід повідомляти правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ