Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» сподівається у Львові повернути собі перше місце в Прем’єр-лізі

У 9-му турі української Прем'єр-ліги сьогодні, 13 вересня, «Карпати» прийматимуть у Львові донецький «Шахтар». Матч на стадіоні «Україна» розпочнеться о 19.00

Чемпіонат України повертається після паузи, пов'язаної з матчами збірних. Власне, саме гра «Шахтаря» з «Карпатами» і відкриє черговий тур. «Гірники», поки що відстають на одне очко від лідера турнірної таблиці, харківського  «Металіста», а відтак, налаштовуються на важливий матч і бажають повернути собі місце на вершині таблиці. Про майбутній старт в Лізі чемпіонів думатимуть згодом, повідомила прес-служба ФК «Шахтар».

«Карпати» своєю чергою підходять до протистояння, морально відновившись після поразки в Севастополі . Львів'яни у цьому чемпіонаті поки не тішать стабільністю: одна перемога, чотири нічиї та три поразки . Що цікаво, «Карпати» - команда , яка в нинішньому сезоні найменше забила (чотири м'ячі), та водночас досить надійно діє в обороні (в середньому по одному пропущеному голу за матч).

На відкритому тренуванні перед грою у Львові наставник «гірників» підкреслив: Ілсіньо , Томаш Хюбшман та Дмитро Чигринський працюють в загальній групі. Також , за словами Мірчі Луческу, в останніх зустрічах «Шахтарю» не вистачало Олександра Кучера . Всі футболісти готуються до п'ятничної битві на стадіоні «Україна». Відзначимо лише, що капітан «помаранчево-чорних» Даріо Срна пропустить матч через дискваліфікацію.

У «Карпат» ще два тижні тому в списку травмованих перебували Андрій Ткачук та Дмитро Льопа. І якщо перший встиг взяти участь у контрольному матчі з « Буковиною», то другий в спарингах своєї команди не брав участі.

Судді:

Арбітр - Олександр Дердо (Одеська область)

Асистенти - Максим Чертоляс (Херсон ) , Ігор Альохін (Сімферополь )

Додаткові помічники арбітра - Костянтин Труханов ( Харків) , Володимир Міланич (Миколаїв )

Четвертий арбітр - Ігор Бицкало (Одеса )

Спостерігач арбітражу - Олександр Кран (Харків )

Середня результативність команд у чемпіонаті:

«Карпати» - 0,5 м'яча за гру ;

«Шахтар» - 2,13 м'ячі за гру.

Мірча Луческу , головний тренер « Шахтаря»:

- Напевно всі бажають відібрати у нас очки . Природно, адже ми чотири роки поспіль виграємо всі титули . Хтось хоче використати нинішню ситуацію: деякі гравці залишили команду, плюс були проблеми зі здоров'ям у кількох досвідчених футболістів.

Олександр Севідов, головний тренер « Карпат» :

- Не збираюся бити себе в груди, стверджуючи, що ми вийдемо і обіграємо «Шахтар». Можу запевнити, що дамо справжній бій як «гірникам» з динамівцями, так і іншим представникам топ - п'ятірки.

Остання зустріч команд у чемпіонаті України :

Чемпіонат України - 2012/13 . 22- й тур

30 березня 2013 . Львів . Стадіон « Україна ». 22460 глядачів. +3 градуси

«Карпати » (Львів ) - « Шахтар» ( Донецьк) - 1:2 ( 1:2)

Голи : 0:1 Тейшейра ( 32) , 1:1 Жовтюк ( 44) , 1:2 Ракицький ( 45 +2 )

«Карпати» : Богатінов , Ксьонз , Мілошевіч , Жовтюк , Кополовець ( Озарків , 46 ) , Даушвілі , Худоб'як ( к) , Голодюк , Штіліч ( Марселіньо , 46 ) , Кенія , Зеньов (Гладкий , 59 )

Запасні: Мисак , Гаращенков , Вукчевич , Завійський

Головний тренер: Микола Костов

«Шахтар»: Каніболоцький , Кобін , Ракицький , Кривцов , Шевчук (Соболь , 63 ) , Гречишкін , Фернандіньо ( к) , Мхітарян , Тайсон ( Коста , 67) , Тейшейра , Адріано (Едуардо , 80 )

Запасні: Пятов , Кучер , Степаненко , Гай

Головний тренер : Мірча Луческу

Попередження: Фернандіньо ( 44) , Ракицький ( 47 ) , Даушвілі ( 62) , Тейшейра ( 90 +2 ) , Худоб'як ( 90 +3 ) , Озарків ( 90 +5 )

Вилучення: Жовтюк ( 70 ) , Даушвілі ( 82 ) , Тейшейра ( 90 +6 )

Арбітр: Євген Арановський (Київ )

Вже на перших хвилинах поєдинку команди дали зрозуміти, що боротьба буде напруженою. У самому дебюті Ракицький потужним ударом з лівої виконав штрафний , але Богатінов виручив «Карпати». Трохи пізніше Ярослав підключився до атаки «гірників » і пробивав знову - м'яч пройшов поруч зі штангою . Львів'яни відповіли складним по виконанню ударом Ксьонза - вище воріт.

Гравці « Карпат» намагалися взяти м'яч під контроль , але «Шахтар» не давав можливості це зробити і продовжував наступати. Що на 32 -й хвилині принесло свої плоди. Шевчук прострілив з лівого флангу, Адріано не поспів, але на дальній штанзі вчасно опинився Тейшейра - 0:1 . Втім, ще до перерви підопічні Костова зуміли відігратися: Жовтюк пробив головою, і м'яч ,зрикошетивши від штанги, перетнув лінію воріт « Шахтаря». Але « гірники » відповіли блискавично! Активність Ракицького була винагороджена: після навісу Кобіна праворуч Ярослав з відскоком від газону послав м'яч за призначенням.

Три м'ячі у першому таймі - непоганий показник видовищності матчу. Гра тримала в напрузі. Після перерви футболісти не використали ще кілька хороших моментів, але рахунок до фінального свистка так і не змінився. До речі, відіграли команди 97 хвилин. Пов'язано це з великою кількістю порушень і трьома вилученнями. Нерви в той вечір здавали в обох суперників.

Матчі в чемпіонатах України:

Всього : 40

Перемоги «Шахтаря»: 25

Нічиї : 7

Перемоги «Карпат »: 8

Різниця м'ячів: 77-26 на користь « Шахтаря»

 Джерело – офіційний сайт ФК «Шахтар»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ