Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Дмитро Загарія знайшов спільну мову із шахтарями, що звинуватили міліцію у свавіллі

24 липня під Головним управлінням Міністерства внутрішніх справ України у Львові шахтарі міста Соснівка розгорнули пікет. Вони вимагають покарати винних у, за їхніми словами, збройному нападі міліції на шахту "Надія".

Як розповів Дмитро Загарія, начальник Головного управління МВС України у Львівській області, конфлікт розпочався у 2014 році. "Одна з працівниць шахти «Надія» подала заяву до правоохоронних органів про те, що її було незаконно звільнено з роботи. Внаслідок цього виникла конфліктна  ситуація між директором шахти та цією працівницею. Після перевірки, яку провели працівники міліції, було вирішено вилучити документи, які стали підставою для її звільнення", - зазначив він.

На сьогодні вже відбулись два суди у Сокалі, котрі керівництво шахти виграло. Розгляд справи триває в апеляційному суді. Слідчий у цій справі звернувся з клопотанням до адміністрації шахти надати документи згідно з котрими було звільнено працівницю. Натомість адміністрація шахти відмовила.

"Слідчий звернувся з відповідним клопотанням до суду, котрий прийняв ухвалу про проведення обшуку на шахті. 23 липня слідчий та інші працівники міліції прийшли до шахти. В цей момент охорона шахти фізично не допустила їх всередину. Тоді було прийнято рішення – залучити спецпідрозділ для забезпечення проведення слідчих дій. Згодом виникло певне протистояння між представниками міліції та колективом шахти", - розповів Дмитро Загарія.

Натомість шахтарі наголошують, що документи уже надані в розпорядження слідства. "Вчора озброєні автоматами міліціонери увірвались на шахту. Ми просили керівництво міліції, що було присутнє на місці події, вивести озброєних людей та перейти до конструктивного діалогу. Однак свавілля продовжувалось. Що вони могли шукати на шахті, якщо усі документи неодноразово були надані суду", - розповіли шахтарі.

Керівник ГУ МВС у Львівській області запросив ініціативну групу на розмову за круглий стіл. Він пообіцяв особисто розібратись зі своїми підлеглими, котрі у мирний час приходять на шахту з автоматами, адже це  просто неподобство прийти до людей озброєними.

"Дмитро Загарія вислухав нас. Ознайомившись зі всіма документами, він сказав, що закриє цю справу, адже там немає складу злочину. Правильне рішення вони приймуть спільно з прокуратурою та судом", - зазначив Юрій Благута, начальник дільниці шахти "Надія".

Також він зазначив, що вразі якщо Дмитро Загарія не виконає своєї обіцянки шахтарі готові розгорнути справжнє наметове містечко перед Головним управлінням МВС у Львові. "Якщо нас не почують, ми тут розкладемо наметове містечко і будемо пікетувати далі. Також  ми можемо і на Київ поїхати, якщо буде треба", - наголосив Юрій Благута.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ