Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахтарі збираються перекрити дорогу у Жовкві: їх консультує Парасюк

Сьогодні, 13 січня, о 13:00 у місті Жовкві Львівської області шахтарі ДП «Львіввугілля» збираються на безстроковий пікет, вони знову планують перекривати трасу Львів-Рава-Руська. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив шахтар Мар’ян Макогін.

За його словами, вчора та сьогодні до гірників приїжджав народний депутат Володимир Парасюк та порекомендував їм, як правильно страйкувати та вимагати заборговані зарплати.

Нагадаємо, вчора, 12 січня, гірники до 17.00 перекривали дорогу Львів – Рава-Руська із вимогою виплатити їм зарплати за листопад та грудень.

«Учора під час пікету до нас приїхав Володимир Парасюк. Відтак, сьогодні о 09:00 на Вічевій площі у Червонограді відбулися загальні збори за участі шахтарів, активістів та Володимира Парасюка. Тут же було прийнято рішення, що сьогодні о 13:00 ми знову перекриватимемо трасу у Жовкві», - розповів Мар’ян Макогін.

«Цей пікет є вже краще спланований. Ми беремо із собою намети, буржуйки, зробимо пункти обігріву», - зазначив Мар’ян Макогін.

За його словами, стояти гірники планують як мінімум добу.

Нагадаємо, хвиля шахтарських страйків розпочалась 2 січня.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка вчора, 12 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради заявив, що у цій справі варто шукати «засланих козачків», які підбурюють людей на протести.

"Все це - включно із зупинкою роботи шахт - спрямовано на знищення ДП «Львіввугілля»", - додав Олег Синютка.

Як повідомив Гал-інфо Ростислав Замлинський, станом на вчора, 11 січня, погашено приблизно 50% від загальної суми заборгованості за листопад. Решта сума заборгованої зарплати становить близько 46-48 млн грн.

За грудень термін погашення заборгованості ще не настав. Його потрібно виплатити до 20 січня. Тому вимагати зарплати за  грудень шахтарі поки не мають підстав.

Також він нагадав, про виділені із держбюджету 500 млн. грн., які передбачені для виплати зарплати гірникам. Ці гроші шахтарі мають отримати до 21 січня  запевнив, перший заступник голови Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ