Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще кілька днів, і Львів захлинеться власним сміттям

Фірма AVE та інші компанії, які займаються збором та вивезенням твердих побутових відходів, не справляється із навантаженнями. Якщо Грибовицьке сміттєзвалище не відкриють найближчими днями, то Львів захлинеться в смітті і біля кожної сміттєвої урни будуть свої маленькі Грибовичі. Про це сьогодні, 1 червня, під час прес-конференції повідомив керівник служби логістики фірми AVE Юрій Демцьо.
Фото - Гал-інфо.

«Зараз ми мусимо возити сміття на інші полігони. Якщо Грибовицьке сміттєзвалище поруч, то зараз нам на дорогу йде 3 год часу і ми просто фізично не встигаємо забрати усе сміття з урн, тому просимо львів’ян вибачити нас за незручності», - сказав Юрій Демцьо.

Він зазначив, що Львівська обласна влада надала можливість розвантажуватись в районах області, і зараз усе сміття Львова вивозять в райони.

Натомість, райони він не назвав, пояснивши відмову «етичними міркуваннями».

«Ще 2-3 дні, і ми просто не справимось. Якщо не відкриють Грибовицьке сміттєзвалище, то Львів захлинеться в смітті», - сказав він.

Як пояснив т.в.о. начальника департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, наразі діє така собі «джентльменська домовленість» про вивіз сміття зі Львова.

«Було прийнято тимчасове рішення дозволити вивозити сміття зі Львова в райони. Перевізники домовились з власниками сміттєзвалищ, але довго це тривати не буде. Йдеться про підприємства, які мають відповідні дозволи і ліміти», - сказав Гречаник.

Наразі львів’ян просять менше продукувати сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ