Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ще у 2014 році окупантам треба було перекрити всі ресурси, - Маланич

Доброволець, боєць АТО Микола Маланич переконаний, що блокаду окупованих районів Донецької та Луганської області потрібно було розпочати ще у 2014 році. Про це він розповів у коментарі Гал-інфо.
Фото - dw.com

«Щодо мене, то я повністю підтримую тих хлопців, які сьогодні там стоять. Можливо, їхні дії оцінюють не достатньо об’єктивно, але тільки через те, що ЗМІ не все показують, а часом і перекручують. Саме  тому, на мою думку, суспільство розділилось в оцінці блокадної акції, однак її необхідно продовжувати», - сказав Микола Маланич.

Він розповів, що планує на День добровольця, 14 березня, на запрошення побратимів відвідати Щастя та Станицю Луганську. У такий спосіб хоче висловити свою підтримку блокувальникам.

Водночас Микола Маланич зазначив, що підтримує із хлопцями, які блокують торгівлю з окупованими територіями, прямий зв'язок.

«Туди продовжують прибувати, так звані гумконвої, тобто Росія продовжує постачати ОРДЛО боєприпаси та зброю, а ми і надалі їх годуємо, виплачуємо пенсії... Я розумію, що там також живуть українці, які вболівають за Україну, але вони повинні набратися терпіння, як набралися терпіння матері, які втратили на війні своїх синів», - сказав Микола Маланич.

На запитання, чи була  б дієвішою така блокада ще у 2014 році, він висловив припущення, що тоді це було складно зробити.

«Справді, ще у 2014 році потрібно було повністю заблокувати поставку туди світла, газу та води. Тоді ця блокада була б ефективнішою та практичнішою. Однак на той час ми не мали армії. Зараз ми маємо стрижень, ми маємо армію, яка цілком здатна відстояти інтереси України», - переконаний він.

Нагадаємо, що у липні 2014-го Микола Маланич записався добровольцем. Одразу після того, як до війська пішов його брат-близнюк Петро. Брав участь у боях за Щастя в складі 80-ї бригади, обороняв Луганську ТЕС. За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов'язку нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Наразі Микола Маланич працює начальником Державної екологічної інспекції у Львівській області. Коментар для Гал-інфо він надав не як чиновник, а як демобілізований боєць АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ