Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Що відбулося цієї ночі в Донецьку? Ціль окупанта – цивільні об’єкти

Уночі проти 3 лютого розпочалася активізація бойових дій по усіх напрямках. Російсько-окупаційні війська остаточно втратили людське обличчя і розпочали масований обстріл мирних мешканців у населених пунктах, де нема позицій сил ЗСУ. Про це в коментарі Гал-інфо розповів співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.
Фото з соцмереж.

«З системи реактивного вогню «Град» було обстріляне тилове село Галіциновка, яке є за 15 км від лінії розмежування. Російсько-окупаційні війська відпрацьовують артилерією саме по цивільних об’єктах. Це вже стала практика росіян. Їхня мета – посіяти масову паніку та стимулювати збурення людей і протести», - підкреслив Дмитро Снєгирьов.

Окрім того, був обстріляний населений пункт Сартана. Житлові райони зазнали значних пошкоджень.

Він наголосив, що все це окупанти роблять через те, що їхній наступ під Авдіївкою був повністю провальний: в результаті адекватної відповіді зі сторони ЗСУ та контратаки сепаратисти втратили свої позиції.

«Цілями в Авдіївці вони для обстрілу не випадково обрали школу, стадіон, пункт надання гуманітарної допомоги. Наголошую, там немає позицій ЗСУ. Метою було вразити ці цілі, щоб спричинити масовий відтік  населення. Однак і цього їм не вдається зробити. За попередньою інформацією з Авдіївки виїхало лише 180 осіб – це хворі, діти та люди похилого віку. Ситуація абсолютно під контролем української влади. В місті працюють мобільні патрулі, які стежать, щоб не було фактів мародерства», - наголосив Дмитро Снєгирьв.

 Він також підкреслив, що дивує й те, що саме Росія надає гарантії припинення вогню.

«Як країна не задіяна у військовому конфлікті, яка постійно повторює, що «наших там нема», дає письмові гарантії дотримання режиму тиші? Це мабуть і питання до наших західних партнерів. Незрозумілою є й позиція ОБСЄ, яка сказала, що відведення важкої техніки розпочнеться з 5 лютого. Тобто Росію дають карт-бланш ще на два дні», - наголосив він.

Також Дмитро Снєгирьов спростував інформацію, яку поширювали в соцмережах окупанти, про обстріл Донецька з «Точки-У».

«Загалом все це почалося з обстрілу Авдіївки. Відомо, що ворог розташовує вогневі точки в житлових районах Донецька. Так вчора обстріли вели з «об’їздної», «Гради» розташували на площі біля «Ашану», в житлових районах і навіть біля онколікарні . З приводу того вибуху, який пролунав учора в Донецьку, то напевно, це чергове необережне поводження з вогнем. Це не вперше у них горять склади із боєприпасами. Якби була застосована «Точка-У», то її зафіксували б з космосу, і Росія б сьогодні вже горлала б і робила б заяви в ООН», - сказав він.

Загалом, за його словами, ЗСУ реагує «відплатним вогнем», але по житлових кварталах міст наші військовослужбовці, на відміну від окупантів, не працюють.

«Дивує позиція місцевих мешканців Донецька. Чому вони дозволяють розміщувати вогневі точки біля своїх будинків?», - дивується Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ