Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Що зведе двох американських музикантів 15 січня у Львові?

Ноах Бендікс-Балґлі (Noah Bendix-Balgley) та Теодор Кухар (Theodore Kuchar) разом із оркестром Collegium musicum відіграють єдиний в Україні концерт у Львівському будинку органної та камерної музики.

Теодоре є сином українських мігрантів, а у 1994-1999 роках був керівником Національного симфонічного оркестру України.

Ноах Бендікс-Балґлі жив і навчався музики у США з 4-ох років, але після закінчення Університету Індіани переїжджає  у Mюнхен, де навчається у Ани Чумаченко, аргентинки німецько-українського походження. А із контактів Теодора Кухара у Берлінській Філармонії між ними формується співпраця, яка приведе нас до Львова.

Наповнить завершеністю  виконання соліста-скрипаля Ноаха Бендікс-Балґлі та диреґування Теодора Кухара молодий колектив оркестру Collegium Musicum, заснований у 2014 році  Іваном Остаповичем (діючий директор Львівського органного залу) та поетом і літературознавцем Тарасом Демком. Вирізняє молодий колектив оркестру виконання мало знаної та рідко виконуваної музики.

У репертуарі концерту виконання творів:

Й.Гайдн - Симфонія №59

В.А.Моцарт - Концерт для скрипки з оркестром №5, Ля мажор

П.Чайковський - Мелодія (версія для скрипки та оркестру)

Ф.Мендельсон-Бартольді - Симфонія №9, До мажор для струнного оркестру

І як писав  музичний оглядач з Нью-Йорк Таймс про виконання Ноаха «Вступ був яскраво вираженим, що наближало нас до світу Штрауса…а містер Бендікс-Балґлі доречно поглинув [слухачів] у густину»

Більше інформації на сторінці Facebook: https://www.facebook.com/LvivOrgan/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ