Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоб облікувати всіх хворих на грип, можуть запровадити телефонний обдзвін всіх українців

Для того, щоб мати більш чітку картину з епідемією грипу в Україні, потрібно обдзвонювати людей та розпитувати про їхній стан здоров’я, тоді ми матимемо точнішу інформацію про масштаби епідемії та останні тенденції динаміки захворювання. Про це сьогодні під час наради з Президентом заявила завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, доктор медичних наук Наталія Виноград.

За її словами, держава має призупинити рекламу «Арбідолу» та «Аміксину», оскільки ці ліки є неефективними у боротьбі з каліфорнійським грипом.

У свою чергу голова Львівської ОДА Микола Кміть попросив у Віктора Ющенка виділити 50 млн грн на закупівлю медикаментів, 10 реанімобілів та 20 машин швидкої допомоги. Львівський губернатор зазначив, що попри складну ситуацію із ліками та масками сьогодні очікується надходження до Львова гуманітарної допомоги з МОЗ України – 2 млн масок. Також область отримала 4,5 тис. упаковок «Таміфлю» хоча потребує 15 тис. одиниць.

На думку Миколи Кмітя, ситуація в області є контрольованою. З резервного фонду обласного бюджету Головному управлінню охорони здоровя виділено 300 тис. грн

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента із пропозицією використати для боротьби з епідемією фактор близькості Львівщини до Польщі, залучивши польських лікарів та купуючи ліки, яких не вистачає, у поляків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ