Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щодня зі Львова до Києва вивозитимуть 220 тонн сміття

фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
1/7
У Львові на вул. Городоцькій, 280 на території підприємства одного з перевізників облаштували пункт перезавантаження сміття з малих у великі машини з подальшим вивезенням його у Київ. Про це сьогодні, 21 червня, під час брифінгу розповіла голова Сихівської районної адміністрації, заступник голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як розповіла Ірина Маруняк, впродовж літа Київ буде приймати львівське сміття.

За її словами, щоденно на цю ділянку приїздитиме 10-15 сміттєвозів, які вивантажуватимуть тут сміття. Вже з цієї ділянки сміття зі Львова перевантажать у машини більшої ємкості до 22 тонн.

«Один сміттєвоз має об’єм 10-12 тонн. Вивантажене тут сміття на ділянці не затримуватиметься. Його одразу сміттєнавантажувачем перевантажують на більші машини. За добу десять 22-тонних машин відправляється до Києва. В Києві сміття сортують і спалюють на заводі. Є укладені відповідні угоди між перевізниками сміття і власниками великих автомобілів. Також укладені угоди між сміттєпереробним заводом у Києві і нашими перевізниками сміття стосовно утилізації», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, зараз проблем зі сміттям у Львові немає: «Сміття у Львові вивозять. На ранок було декілька майданчиків, з яких сміття не забирали, але вже зараз сміття там немає. Перевізники оперативно реагують. По Львову ми не бачимо на загал велику кількість майданчиків, які перевантажені сміттям».

Ірина Маруняк також зазначила, що «певні активісти» учора пробували заблокувати вивіз сміття з тимчасового перезавантажувального майданчика, але ситуацію вдалося вирішити.

Наразі сміття до Києва возитимуть лише зі Львова.

Відео: Гал-інфо.

На запитання Гал-інфо чи приватна фірма, яка надала для перевантаження сміття ділянку на своїй території, просить щось у міста натомість, Ірина Маруняк відповіла: «Я такої інформації не маю. Це приватна територія. Є укладені відповідні угоди. Це є стосунки цивільно-правові між ЛКП «Львівспецкомунтрансом» і власником цієї ділянки. Ділянка надається при умові, що тут не має бути сміття. Воно має бути оперативно забрано, і ми цих умов дотримуємось.

Також на запитання Гал-інфо чи зростуть тарифи для львів’ян Ірина Маруняк запевнила, що зростання тарифів не відбудеться.

«Тарифи зростати не будуть. На квартирну плату тариф залишається таким як був. З місцевого бюджету сума витрат, які несуть перевізники, буде компенсована. Це певна сума грошей. Зараз за червень ведуться прорахунки. До кінця червня буде інформація стосовно суми, яку мають відшкодувати перевізникам», - сказала Маруняк.

Львів платитиме за вивезення сміття на відстань 500 км з міського бюджету

Вона зазначила, що до Києва будуть вести лише 1/3 львівського сміття.

«Щоденно 220 тонн сміття будуть вивозити до Києва, а Львів продукує щодня 650-700 тонн, тобто 1/3 сміття їде на Київ. Станом на сьогодні є ще п’ять сміттєзвалищ на Львівщині, які приймають сміття. Тому решта сміття вивозиться на територію Львівської області. Я не можу озвучувати ті міста, які приймають сміття зі Львова. Як тільки ми озвучуємо цю інформацію, то моментально вивіз блокується», - сказала Маруняк.

Вона також зауважила, що все сміття зі Львова вивозять на Київ і на територію Львівської області. У інші області України львівське сміття не везуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ