Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шемчук доповів Вілкулу, що Львівщина готова до можливих повеней

Станом на сьогодні у Львівській області перевірено дев’ять тисяч малих річок і три тисячі водойм, проведена робота з очистки русел річок та протипаводкових заходів, також в містах закінчуються чистка водоприймальних колекторів, перевірено до готовності прийому води 8 водосховищ та 2 акумулюючі басейни. Про це поінформував голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук під час всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади із запобігання підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Віктор Шемчук додав, що  за прогнозами синоптиків на сьогодні можливе часткове підтоплення двох населених пунктів  та частина міста Червоноград в районі Західного Бугу, однак всі підрозділи області працюють у підвищеній готовності, тому ситуація є  контрольованою.

Під час селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій: «Недопущення аварійної ситуації – це персональна відповідальність керівників територій. Необхідно задіяти всі ресурси і всі резерви для боротьби зі стихією. Повинна бути забезпечена безпека громадян і територій», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ