Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Схему планування території Львівської області буде доповнено

В головному управлінні з питань Євро 2012, містобудування та будівництва облдержадміністрації обговорили доповнення Схеми планування території Львівської області розділом щодо планування об’єктів цивільного захисту (цивільної оборони), повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час наради, що відбулась у вівторок, 27 листопада, було розглянуто пропозиції із зазначеного питання Головного управління МНС ГУ МНС України у Львівській області, керівників і головних архітекторів ведучих проектних інститутів ДП ДІПМ «Містопроект», ДП ПІ «Львівський Промбудпроект», ТзОВ «Укрдизайнгруп», ТзОВ «Інститут геоінформаційних систем», які здійснюють розроблення проектів містобудівної документації (схеми планування території районів, генеральних планів населених пунктів, детальних планів територій).

Як повідомив начальник головного управління облдержадміністрації – головний архітектор області Володимир Лаврін, схема планування території Львівської області визначає принципові рішення за основними напрямками господарського та територіального розвитку регіону і розрахована на період до 2031 року. Він також додав, що розроблення розділу з питань цивільної оборони дозволить завершити цей документ у повному обсязі.

Дана схема планування складається із трьох томів текстової та 16 схем графічної частини. У текстовій частині представлено господарський та територіальний розвиток, природно-ресурсний потенціал.

Володимир Лаврін розповів, що розробник врахував Стратегію розвитку Львівщини, результати конференцій, результати розробки схеми планування транскордонної території Україна – Польща, Закону України “Про статус гірських територій” та інших законодавчо-нормативних актів з питань планування території та містобудівного розвитку. Окрім цього, у схемі планування території Львівщини також є розділ щодо охорони природного середовища, розвитку інженерно-транспортної інфраструктури.

«З моменту затвердження на сесії Львівської обласної ради Схема стала обов`язковою при будь-якому плануванні на території області. Тому після її прийняття районні ради повинні розробити і затвердити відповідні схеми планування районів», – наголосив головний архітектор області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ