Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шевченко: Пенальті? Можливо, була симуляція

Головний тренер збірної України після матчу Шахтар - Сельта (0: 2) поділився своїми враженнями про гру і розповів про підготовку національної команди до березневої грі відбору ЧС-2018 зі збірною Хорватії. Перший матч в Віго Шахтар виграв з рахунком 1: 0. У матчі-відповіді Гірники пропустили гол в кінцівці першого тайму з пенальті, а в другому екстра-таймі команда Фонсекі пропустила вдруге.

Поразка від Сельти стало для Шахтаря першою за сім місяців. До цього останній раз Гірники програвали ще 3 серпня 2016 року в Берні в матчі з Янг Бойз (0: 2, по пен. 2: 4).

- У Шахтаря було дуже багато шансів. Його гравці повинні були їх реалізувати, повинні були забивати. Пенальті? Спірний момент. Не хотілося б обговорювати суддівство. Тим більше такий момент з призначенням 11-метрового. Здалося, що можна говорити навіть про симуляції.

- Як вам збірники в сьогоднішньому поєдинку?

- Вони провели хорошу гру. Щоб оцінити їх дії, треба прибрати результат матчу. Скоро стартує чемпіонат. У наступному місяці нас чекає важка гра. Ми будемо продовжувати стежити за всіма. Сподіваюся, всі підготуються добре. Ближче до гри з Хорватією ми зберемося разом, поговоримо, проведемо прес-конференцію і все обговоримо. І ви, напевно, вже ближче до гри будете знати, хто саме буде готуватися до неї.

- Були розмови про можливе проведення в березні якогось контрольного матчу. Щось конкретне чутно з цього приводу?

- Ми це питання ще обговорюємо, дивимося різні моменти. Якщо матч дійсно проводити, то нам доведеться за дуже короткий час знайти команду, яка зможе з нами зіграти. Але ми будемо шукати на 28 березня спаринг-партнера. Якщо нам вдасться зіграти цю гру, то це буде дуже добре для нас.

- З трибуни за грою спостерігав Анатолій Тимощук. Чи немає у вас планів залучити його до свого тренерського штабу?

- Він приїхав підтримати свою колишню команду. Ми з ним завжди спілкуємося, його думку дізнатися завжди цікаво. Це рекордсмен збірної України. Розмов на тему залучення його в наш тренерський штаб збірної ми поки не вели. Толік не так давно тільки завершив свою кар'єру гравця, але він тут же і почав нову - отримав тренерський диплом. Тому, ми побажаємо йому удачі. Якщо він прийме рішення стати головним тренером або ж помічником, або ж буде працювати в якійсь іншій футбольної структурі, то у нього для цього вистачить досвіду. Він був великим гравцем для українського футболу. Я про нього можу сказати тільки хороші слова.

- Чи дивилися ви сьогодні за Марлосом, з огляду на те, що він може прийняти українське громадянство?

- Якщо у Марлоса дійсно є таке бажання, то існує певна процедура, яку він повинен буде пройти. Лише після цього ми зможемо розглядати його як кандидата в збірну України.

- А як вам його гра сьогодні?

- Якщо прибрати підсумковий результат, то весь Шахтар моментами показував хорошу гру. Але якщо ти не реалізовуєш моменти, які у тебе є, то, врешті-решт, одна помилка або ж один спірний момент призводять до того, що ти не добиваєшся того результату, якого всі хотіли.

- Чи не здається вам, що Шахтар не зміг домогтися того, чого бажав, через тренерські рішення. Були зроблені лише дві заміни ...

- Я не можу обговорювати тренерські рішення. Тренер знаходиться на лаві запасних команди, йому звідти все видніше, він готує команду. Думаю, тренер Шахтаря на прес-конференції все обговорить і дасть свою оцінку грі.

- Багато було розмов про те, що тренерський штаб збірної України напередодні матчу зі збірною Хорватії хоче перенести тур чемпіонату країни. Ви виступає за таке перенесення?

- З мого боку будь-яке прохання виходить лише з тією метою, щоб збірна якнайкраще підготувалася до поєдинку з хорватами. Незабаром ми підготуємо своє бачення ситуації. У нас ще є для цього час. Говорити зараз про це я не бачу сенсу. Ми чітко визначимося зі своєю позицією, і тоді викладемо її. Якщо у нас буде таке бажання, то ми доведемо його до конкретних футбольних органів, які повинні будуть прийняти рішення з цього питання. Зі свого боку я робитиму все можливе, щоб у команди було більше часу для підготовки. Якщо необхідно буде йти на перенесення, то ми будемо йти на це. Втім, в першу чергу, мене цікавить думка і позиція наших клубів. Ми повинні інтереси клубів дотримуватися. Однак, для мене як головного тренера національної збірної головними є інтереси моєї команди.

- Чи планується збір збірної України в Харкові? І як ви ставитеся до того, що матч восени Україна - Туреччини може бути проведено в Харкові?

- У нас зараз дуже важлива гра з Хорватією. Вже після цієї зустрічі ми будемо будувати плани на майбутнє, будемо щось планувати і намічати.

- Зустріч з хорватами буде ключовою для збірної України?

- Матч буде важливим, але він не буде ключовим. Ключовою для нас є кожна гра. Особливо, з точки зору того, як проходить турнірна боротьба в нашій групі. Суперники у нас дуже сильні, але очки будуть ще втрачати всі, тому й кожна гра для кожного є ключовою.

SportArena

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ