Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Школярі з Кіровограла виграли футбольний турнір «Кубок Націй Данон»

26 травня на стадіоні «Арена Львів» у Львові відбувся фінальний турнір серед дитячих шкільних команд з футболу. Представники восьми кращих команд України змагалися за право представляти нашу Батьківщину у Франції.

У фіналі команда з Кіровограда перемогла юних футболістів з  Берислава (Херсонська обл.) – 3:0.  Команда-переможець національного етапу змагань вирушить до Парижу вже восени цього року, щоб представляти Україну на світовому фіналі «Кубку Націй Данон». Почесними гостями турніру були відомі у минулому футболісти Андрій Біба та Віталій Рева, які вручили призи кращим футболістам.

Свято дитячого футболу у Львові вдалося: справжні емоції, солодкі миттєвості радості та гіркі сльози переможених, призи та Кубки, коло пошани та неймовірні емоції вболівальників. Все, як у Великому футболі. Можливо, серед сьогоднішніх учасників – майбутні гравці національної збірної?

Щороку «Кубок Націй Данон» об’єднує сотні тисяч юних спортсменів з найрізноманітніших куточків земної кулі, а за всі роки проведення турніру на футбольних полях побували понад 12 мільйонів дітей. У фінальній частині змагань 2016 року візьмуть участь 400 юних футболістів з 32 країн.

З квітня у всіх областях України проходили відбірковц матчі сезону 2015/2016. Переможцями груп та володарями путівок до фінального етапу всеукраїнського турніру стали команди: ЗОШ №1 міста Свалява в Закарпатській області, НВК №26 міста Рівне, ЗОШ селища Черняхів у Житомирській області,

ЗОШ №12 міста Конотоп у Сумській області, ЗОШ № 9 міста Нікополь у Дніпровській області, НВК № 6 міста Кіровоград,ЗОШ № 1 міста Берислав у Херсонській області. Також фіналістом змагань на правах господаря став переможець Львівського обласного фінального турніру – команда ЗОШ села Прилбичі у Яворівському районі.

Усі учасники турніру були нагороджені пам'ятними подарунками від організаторів змагань в особі компанії «Данон» в Україні, Асоціації аматорського футболу України та ТМ «Select». Особливим сюрпризом для переможця змагань став сертифікат від Федерації футболу України на будівництвосучасного футбольного майданчика зі штучним покриттям в місті Кіровоград, який переможцю вручив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. 

ФФУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ