Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шокін заявив, що справу про розстріли на Майдані фактично розслідувано

Справа про події на Майдані взимку 2014 року, де було розстріляно активістів, фактично розслідувано. Про це в інтерв'ю газеті "Факти" заявив Генпрокурор Віктор Шокін.

"Ми зібрали в одне усі епізоди щодо подій на Євромайдані. Вибудували хронологію узурпації влади: хто її почав, як і ким усе готувалося і здійснювалося. Нам вдалося вибудувати піраміду людей, причетних до злочинів проти Євромайдану. На її вершині - Віктор Янукович. Можу сказати, що фактично справу розслідувано", - зазначив він.

Говорячи про заяви екс-глави СБУ Валентина Наливайченка про те, що якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві і давав команди силовикам стріляти по мітингувальниках, Шокін заявив: "Я попросив Наливайченка надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Досі їх немає".

"Зараз я не маю даних, що у розстрілі Небесної сотні є російський слід. З тих матеріалів, якими ми зараз володіємо, неможливо зробити такий висновок", - підкреслив Генпрокурор.

Також Шокін зазначив, що у матеріалах справи по "Небесній сотні" немає доказів того, що до розстрілів могли бути причетні учасники акції протесту.

Він нагадав, що з фактажем можна ознайомитися в реєстрі розслідування злочинів проти Євромайдану, відкритому на офіційному порталі ГПУ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ