Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Шоколадну каналізацію" на Сербській, 3 демонтують до 5 грудня

Сьогодні, 21 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про демонтаж незаконно встановлених конструкцій на вул Сербська, 3. За таке рішення проголосувало 59 депутатів.

За словами голови фракції ВО «Свобода» Маркіяна Лопачака, впродовж кількох місяців громада була свідком того, як міський голова та його чиновники кволо використовували свої посадові повноваження, щоби розв’язати питання незаконного встановлення «шоколадної каналізації» на фасаді будинку № 3 по вул. Сербській. Більше того, часом складалось враження наче вони намагаються спустити цю проблему «на гальмах».

«Депутатський корпус Львівської міськради одностайно заявив, що допоки органи влади не знайдуть дієвого механізму демонтажу незаконно встановленої конструкції кожної сесії розглядатиме це питання номером один порядку денного. Власне, вперта байдужість до проблеми та абсолютна безпорадність чиновників у питанні охорони історичного середовища міста стали причиною голосування щодо відставки відповідальних очільників трьох управлінь Львівської міської ради. Аби з демонтажем конструкцій не «затягнули» я ініціював внесення до положення ухвали пункту про зобов’язання чиновників виконати всі необхідні роботи до 5 грудня 2013 року», – зазначив Маркіян Лопачак.

Демонтаж повинно провести ЛКП "Адміністративно-технічне управління".

Як повідомила начальник управління охорони історичної спадщини Лілія Онищенко, підприємці, які встановили на будинку незаконні конструкції, не можуть оскаржувати цю ухвалу в суді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ