Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Штаб АТО: ситуація ускладнюється

Ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу 23 березня, зафіксовано 94 обстріли позицій Збройних Сил України. Порушуючи існуючі домовленості, російсько-окупаційні війська обстрілювали українських захисників зі зброї калібром більше 100мм. Вогневі контакти відбувалися вздовж всієї лінії розмежування. Внаслідок обстрілів поранено трьох українських військовослужбовців, повідомили в прес-центрі АТО на Фейсбук.

Так, на Донецькому напрямку протягом доби найбільше вогневих ударів ворог завдав по позиціям під Авдіївкою та шахтою Бутівка, обстрілюючи їх з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82мм та 120мм. Зі ствольної артилерії калібру 122мм противник вів вогонь по захисниках Зайцевого, а поблизу Новгородського українських воїнів обстрілював снайпер.

На Маріупольському напрямку епіцентром вогневих протистоянь продовжує залишатись Широкине. По позиціям морських піхотинців ворог вів вогонь з гранатометів, зенітної установки, мінометів калібру 120мм, танку, РСЗВ «Град-П». Захисників Марїнки противник обстрілював з танку, мінометів калібру 120мм та 82мм. Поблизу Красногорівки зафіксовано застосування ворогом мінометів калібру 120мм та артилерійських систем калібру 122мм, а в районах населених пунктах Водяне та Новотроїцьке російсько-окупаційні війська вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120мм та крупнокаліберних кулеметів були обстріляні наші позиції під Новозванівкою, а з гранатометів різних систем та кулеметів – позиції поблизу Кримського, Попасної та Новотошківки.

Аби знизити вогневу активність ворога українські воїни неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ