Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Штаб АТО: зафіксовано 12 ворожих обстрілів

Всього зафіксовано 12 ворожих обстрілів. Двічі бойовики застосовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння, - повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 21 червня 2017 року.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО сьогодні суттєвих змін не зазнала. Від початку цієї доби російсько-окупаційні війська найактивніше вдавалися до збройних провокацій ще до світанку, а вдень окупанти відносно знизили свою вогневу активність. 

Приморський напрямок. Більшість порушень незаконними збройними формування умов припинення вогню сьогодні відбулась саме на цій ділянці лінії зіткнення. Важкого артилерійського озброєння противник не використовував. Однак з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших опорних пунктах, які розташовані в районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Мар'їнки та Красногорівки.

Донецький напрямок. Тут окупанти з початку доби лише один раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників. А саме - поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, били в бік наших оборонних укріплень з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Луганський напрямок. Саме на даному напрямку проросійські незаконні збройні формування обидва рази застосовували заборонену артилерію. Зокрема, одразу після опівночі загарбники здійснили обстріл одного з наших опорних пунктів поблизу Кримського зі 152-мм артилерійських систем. А на світанку противник бив по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенки з мінометів калібру 120 мм. Окрім того, по опівдні найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік урочища Шарів Кут, що у Станично-Луганському районі.

Жоден військовослужбовець ЗС України внаслідок бойових дій сьогодні не постраждав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ