Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штайнмаєр і Столтенберг підтримали ініціативу створення збройних сил ЄС

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтримали ініціативу Угорщини та Чехії щодо тіснішої військової співпраці країн Євросоюзу аж до створення спільних збройних сил. "У цій дискусії й насправді повіяв свіжий вітер - не лише зі Східної Європи і не тільки в тому, що стосується (створення. -Ред.) європейської армії", - сказав Штайнмаєр у п'ятницю, 2 вересня, після зустрічі зі Столтенбергом у Берліні, цитує агентство Reuters.

За словами міністра, цю ідею підтримують також його колеги з Франції та Італії. Утім, створення європейської армії Штайнмаєр вважає далекосяжною метою.

"Безпекові виклики для НАТО та ЄС - одні й ті ж, тож тісніша співпраця вигідна всім", - додав Столтенберг. Водночас він зазначив, що потрібно уникнути дублювання структур, мовляв, НАТО та ЄС повинні радше доповнювати одне одного.

Нагадаємо, наприкінці серпня прем'єр-міністри Угорщини та Чехії Віктор Орбан та Богуслав Соботка заявили, що підтримують прагнення створення спільних збройних сил ЄС.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ