Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шуфрич лякає Парубія

Колишній регіонал, член Опозиційного блоку Нестор Шуфрич загрожує екс-секретарю РНБО Андрію Парубію Гаазьким трибуналом. Про це повідомляє прес-служба Шуфрича.

Колишній регіонал, нардеп від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич вважає, що колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій "підбурював" президента Петра Порошенка до припинення одностороннього перемир'я на Донбасі в червні цього року.

"Я вже не один раз піднімав питання: хто спровокував президента України Петра Порошенка на те, щоб в ніч з 30 червня на 1 липня прийняти рішення  про активну фазу АТО? Ми втратили десятки тисяч наших громадян, у тому числі понад десять тисяч військових і добровольців ( за даними ООН, кількість загиблих у конфлікті на Донбасі станом на 25 листопада становить 4,3 тисячі осіб. - ред.), фактично відсікли Луганськ і Донецьк і зруйнували інфраструктуру Донбасу, що відбилося майже 10% -ним зниженням ВВП, різким падінням курсу гривні і зубожінням українців ", - стверджує він.

Шуфрич упевнений, що "підбурювачем, який спровокував таке рішення Порошенка", був Парубій. На думку екс-регіонала, заява Парубія про те, що Віктор Медведчук, який спочатку брав участь в переговорах з бойовиками, - сепаратист, і подальше виключення Медведчука з переговорного процесу стали причиною "різночитання мінських угод".

"У кримінальному праві є таке поняття, як підбурювання до дій, що мали тяжкі наслідки. Я думаю, що прокурорів Гаазького трибуналу дуже зацікавить вчорашня заяву Андрія Парубія", - вважає Шуфрич.

20 червня президент Петро Порошенко оголосив про одностороннє припинення вогню на сході України на один тиждень. 27 червня Порошенко продовжив режим одностороннього припинення вогню на три дні. Представники терористичної організації "ДНР" Павло Губарєв та Ігор Гиркин (Стрєлков) заявили , що не збираються дотримуватися перемир'я.

У зв'язку з порушенням режиму припинення вогню з боку бойовиків 30 червня Порошенко наказав відновити активну фазу АТО.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ