Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шурма: Якщо навесні Львів не почне будувати стадіон до Євро, то може втратити право на проведення матчів

«Євро-2012 виграв не Київ чи Львів, Євро виграла Україна», — зазначив сьогодні на прес-конференції у Львові заступник голови СДПУ(о), заступник міського голови Харкова Ігор Шурма, коментуючи чутки про те, що мери двох міст ведуть переговори про перекуп Харковом права на проведення чемпіонату серед міст України.
«Те, що Україна виграла право на проведення чемпіонату, є заслугою пана Суркіса, і зараз Ющенко не випускає його з обіймів у прямому значенні цього слова. Неможливо забрати те, чого немає: рішення УЄФА щодо того, що матчі будуть проводитися у Львові, скажімо, ще не прийняте. В УЄФА не розприділили перелік міст та порядок проведення матчів, тому ще ніхто нікому нічого не дав, щоб вже вести розмову про перекуп права на проведення матчів. Це розкручування видимості корупції в Україні з метою забрати в України право на проведення матчів. На моє переконання, у нас повинна бути максимальна кількість міст, готових до проведення матчів Євро, адже хоча б один матч – це вже інший рівень життя у місті, оскільки будуть відремонтовані дороги та вся інфраструктура загалом. Це не вина харківських бізнесменів, які вже мають 750 мільйонів гривень і готові інвестувати їх в інфрастуркутуру міста. А у Львові таких бізнесменів немає і нема таких інвестицій. Хочу також зазначити, що у Харкові одразу як тільки стало відомо про Євро, була проведена сесія Харківської міської та обласної рад і виділені землі під будівництво стадіонів. Також були визначені люди, які цим процесом керують. А у Львові тільки минулого тижня була визначена земельна ділянка під будівництво стадіону. Якщо Львівщина не розпочне будівництво стадіону навесні, то буде для міста велика трагедія, і як львів’янин у четвертому поколінні переживаю за своє місто і вважаю, що буде великою трагедією для Львова, якщо у нас не відбудеться хоча б одного матчу Євро. А у Харкові таких проблем немає», — зазначив Шурма.
«Ми говоримо про підкуп мерів, однак якщо вже УЄФА визначатиме міста і дивитиметься на їх готовність до проведення матчів, то треба пам’ятати, що інспекторів УЄФА підкупити неможливо. Зазначу, що у Харкові проводиться титанічна робота, щоб Харків був конкурентоспроможним серед міст, готовий прийняти матчі в Україні. Проте я переконаний, що здоровий глузд у львівської влади переможе і матчі все-таки у Львові будуть. Як і у Харкові», — додав Шурма.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ