Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шустер: Будемо працювати без дозволу на роботу

Телеведучий Савік Шустер продовжить роботу в Україні, незважаючи на позбавлення його дозволу на роботу. Про це він сказав журналістам у вівторок в Києві.

"Будемо працювати без дозволу на роботу", – сказав Шустер.

Він нагадав, що у нього залишилася посвідка на проживання.

"Не так легко буде мене позбутися", – додав Шустер.

За його словами, навіть у разі скасування посвідки на проживання, згідно з чинним законодавством, він як іноземець може перебувати в країні до 90 днів, а потім виїхати і знову в'їхати в країну.

Також він заявив, що вважає цілеспрямованим позбавлення його дозволу на роботу напередодні свят.

"Я думаю, вибір часу зовсім не випадковий. Перед Великоднем, перед травневими святами у людей увага до телебачення не така вже пильна, а коли усі повернуться в місто ... до початку пленарного засідання (Верховної Ради – ред.), вже всі про це забудуть. Тобто розрахунок був зроблений такий", – вважає він.

На питання про подальші дії у такій ситуації Шустер заявив, що має намір чекати реакцію на ситуацію керівництва Державної служби зайнятості.

Шустер також зазначив, що видворити з України його буде складно, "тому що я не знаю тоді, хто сюди приїде з інвесторів, роботодавців, якщо так можна взяти і вигнати".

"Проблема навіть не в цьому, проблема в тому, що ця влада, виявляється, абсолютно не терпить жодної критики на її адресу. До нас приходять люди і постійно цю критику висловлюють. Вони (влада – ред.) постійно борються з дзеркалом. Ну ось вони розіб'ють наше дзеркало. Але потім з'являться інші дзеркала... Загроза над усіма нами – і над політиками, які не згодні, і над журналістами, які хотіли б відображати життя таким, яким воно є, а не вигаданим ними", – вважає телеведучий.

Він зазначив, що те ж саме відбувалося в Росії, "правда, там позбавили посвідки на проживання, тому там треба було виїжджати одразу".

Журналіст також розповів, що претензії Державної податкової служби стосовно нього зараз оскаржуються.

"Ми вважаємо, що це неправильно, це реально придумана справа просто на порожньому місці, це настільки все сфабриковано... І я дуже не хочу, щоб це все стало прецедентом. Потім це все можна використовувати проти інших. Це вже робиться проти малого, проти середнього бізнесу", – сказав Шустер.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ