Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Швеція підтверджує, що іноземний підводний човен таки був

Швеція підтверджує, що іноземний підводний човен таки був, - Радіо Свобода.

Швеція підтвердила сьогодні, що в її територіальні води минулого місяця дійсно ввійшов іноземний підводний човен, але не вдалося твердо встановити, якій країні він належав.

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен назвав це вторгнення «серйозним і неприпустимим порушенням із боку іноземної держави».

Він застеріг тих, хто «думає про нелегальний вхід у територіальні води Швеції», що це становитиме для порушників «величезний ризик».

У середині жовтня Швеція протягом тижня здійснювала масову пошукову операцію у шхерах неподалік Стокгольма після того, як отримала повідомлення про «підозрілу підводну діяльність» у регіоні, але врешті пошуки припинили. Офіційних конкретних заяв із цього приводу не було, але в засобах інформації обговорювали припущення, що могло йтися про малий підводний човен із Росії, який зазнав аварії у водах Швеції. Ці припущення ґрунтувалися на не підтверджених офіційно повідомленнях шведської преси про нібито перехоплений аварійний сигнал російською мовою з місця події, а також на тому, що протягом пошуків поруч у міжнародних водах днями кружляв танкер із Росії, який, за підозрами, міг бути базою для малого човна.

Останніми місяцями Росія різко збільшила обсяги військової діяльності поза своїми межами. Зокрема, російські військові літаки перехоплювали біля кордонів багатьох країн Європи і в Північній Америці, а російські кораблі спостерігають у світових океанах.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ