Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Швеція та Литва виступають за збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей

Швеція та Литва виступають за збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей, - прес-служба МЗС України.

«Українсько-шведсько-литовське партнерство має великий потенціал», - під таким лейтмотивом пройшла зустріч міністрів закордонних справ України, Швеції та Литви у Києві 17 листопада. Новим конкретним прикладом такого партнерства стало підписання главами МЗС Швеції та Литви Меморандуму про взаєморозуміння між Шведським інститутом та МЗС Литви, згідно з яким Стокгольм та Вільнюс запроваджують навчальні та освітні програми для молоді й педагогічних кадрів з областей східної України.

Під час переговорів міністри Павло Клімкін, Маргот Вальстрьом та Лінас Лінкявічюс наголосили на важливості повної імплементації Мінських домовленостей й висловилися за збереження санкцій проти Росії до відновлення Україною територіальної цілісності, включаючи відновлення контролю над усіма ділянками українсько-російського державного кордону.

При обговоренні внутрішньої ситуації в Україні шведська та литовська сторони позитивно оцінили стан реалізації реформ й підтвердили готовність продовжити надавати підтримку й практичну допомогу Україні на цьому шляху. Швеція й Литва також висловили підтримку Україні у процесі реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС як основного інструмента наближення України до ЄС.

Сторони наголосили, що запровадження з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі України з ЄС сприятиме поглибленню взаємовигідних торговельно-економічних зв’язків України з країнами-членами Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ