Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Швеція зацікавлена в бойовому досвіді України у протидії російській агресії

Швеція зацікавлена в бойовому досвіді України у протидії російській агресії, - Урядовий портал.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала Міжнародний центр Збройних Сил Королівства Швеція (SWEDINT), на базі якого беруть участь у тренуваннях також і українські військовослужбовці.

Було обговорено питання безпекової взаємодії Швеції з міжнародними організаціями - ООН, НАТО, та ЄС.

У рамках візиту до SWEDINT було також проведено зустріч із представниками Скандинавського центру з гендерних питань. Ішлося, зокрема, про проблематику гендерних підходів та гендерної рівності у збройних силах та представлено механізми, через які Швеція реалізує на національному рівні гендерні питання у оборонно-безпековому секторі. Віце-прем’єр-міністр, яка нещодавно отримала додаткові повноваження координації політики гендерної рівності, підкреслила необхідність розширення участі українських військових у навчальних курсах Центру.

"Ми вкрай зацікавлені у зміцненні спроможностей ЗС Швеції, нашої обороноздатності.  Ми готові активно вивчати досвід України для використання у навчанні", - зазначив представник Центру. Також було досягнуто домовленості про посилення взаємодії у сфері протидії гібридним загрозам та ефективному впровадженню міжнародних засад з гендерної політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ