Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Швейцарські експерти напрацювали рекомендації для львів’ян щодо попередження насильства у сім’ї

Делегація швейцарських експертів, яка перебувала у Львові чотири дні, підготувала для України рекомендації щодо попередження насильства у сім’ї та захисту потерпілих, які передадуть представникам українського парламенту у Раді Європи і рекомендуватимуть для використання. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила член парламенту Швейцарії та член Ради Європи Рут-Габі Вермотмангольд.
За її словами, в Україні необхідно підвищити податки на алкогольні напої та використовувати ці кошти для надання послуг потерпілим, також необхідно, щоб політики усіх рівнів вживали заходи для попередження насильства у сім’ї.
«Необхідно налагодити співпрацю між правоохоронними, урядовими структурами і з тими, що надають послуги та допомогу потерпілим. Такі структури потребують серйозного фінансування», – розповіла Рут-Габі Вермотмангольд.
Також необхідні зміни в законодавстві, щоб за насильство у сім’ї була кримінальна відповідальність, а не адміністративна. Притулки для потерпілих та консультаційні центри для кривдників повинна фінансувати держава. За її словами, 10% податків на міцні напої у Швейцарії використовують на допомогу для потерпілих та допомогу постраждалим від насильства.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ