Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Активісти пікетуватимуть поліцію та прокуратуру в Сколе - через дитячий садок у Гребенові

Активісти та місцеві депутати с. Гребенів Сколівського району Львівської області звинувачують голову сільської ради Ярослава Кожана у причетності до розкрадання коштів, які були передбачені на будівництво двоповерхового дитячого садка. Відтак, громада села сьогодні, 24 травня, о 09:00 планує провести пікет під відділом поліції та прокуратурою м. Сколе. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Андрій Петришин, активіст.

За словами Андрія Петришина, про будівництво дитячого садка завели мову ще наприкінці 2013 року, а вже у 2014 воно  почалось, однак станом на сьогодні забудовано лише одноповерхову накриту будівлю. Всередині голі стіни, тому діти там навчатись там не можуть.

«На початку 2015 року активісти подали заяву у поліцію про розкрадання коштів, передбачених на будівництво дитячого садка. звинувачуємо сільського голову, 53-річного Ярослава Кожана. Ми вимагаємо негайного оголосити йому про підозру, а також - передати справу до суду», - зазначив чоловік.

 За словами Андрія Петришина, справа перекидається із поліції до прокуратури, але ніхто нічого не робить.

"Якщо ми на місцевому рівні не вирішимо цю проблему, то підемо із пікетами під прокуратуру Львівської області та ГУ НП у Львівській області", - додав активіст.

Депутат сільської ради, бухгалтер Марія Бичкович розповіла, що Ярослав Кожан посів посаду голови сільської ради у 2010 році.

Як пояснила жінка, ще на початках свого правління Ярослав Кожан дуже зверхньо поводився щодо усіх інших. 

За її словами, Ярослав Кожан, не порадившись ні з ким, самостійно вирішив з якою компанією буде укладено договір про співпрацю. Відтак, підрядником стало ПП «Назар».

«На будівництво садка було виділено майже 1 млн грн, проектом було прередбачено будівнитво двох поверхів, однак сільський голова без погодження із депутатами вирішив змінити план проекту, відтак.збудували одноповерховий будинок.

Згодом спеціалісти провели будівельну експертизу, виявлено безліч порушень", - розповіла Марія Бичкович.

Як наголосила депутат, у їхньому селі немає жодного дитячого садка.

"Вимагаємо чимшвидше провести розслідування, де ділись гроші, а також - добудувати садок", - додала жінка.

Водночас як розповів в коментарі для Гал-інфо голова Сколівської РДА Ігор Свистун, сільський голова Гребенова діє цілком легітимно, адже його обирала громада. 

"Завжди є депутати, які не поділяють думки сільського голови - це нормально. Село Гребенів має найпотужніше фінансування, тому вони можуть збудувати чи відремонтувати будь-що", - зазначив Ігор Свистун. 

За його словами, громада села не зверталась до Сколівської РДА із цією проблемою.

Гал-інфо намагалось додзвонитись до Ярослава Кожана, однак його телефон приймає дзвінки лише від обмеженого кола людей. Гал-інфо готове надати коментар Ярослава Кожана з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ