Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сім нових авіарейсів відкриють влітку у Львові

У літньому сезоні 2017 року з аеропорту Львів відкриють нові маршрути, серед них – Вроцлав (Польща), Каунас (Литва), Пула (Хорватія), Тирана (Албанія), Брешія (Італія), Батумі і Тбілісі (Грузія). Також в цьому році зі Львова може бути запущений новий регулярний трансатлантичний рейс. Про це під час прес-конференції розповіла гендиректор аеропорту "Львів" Тетяна Романовська, повідомив Центр транспортних стратегій.
фото ілюстративне

Тетяна Романовська поінформувала, що оскільки аеропорт Вільнюса буде закритий протягом місяця, авіакомпанія МАУ літатиме в Каунас. Це дасть можливість охопити ще одне місто на карті польотів аеропорту Львів імені Данила Галицького.

Авіакомпанія "Дніпроавіа" буде виконувати рейси до Пули і Тирани. На маршруті Львів-Брешія, польоти здійснюватимуться авіакомпанією "Роза Вітрів". Щодо рейсів в Батумі і Тбілісі, аеропорт очікує підтвердження з боку авіакомпанії Yanair.

Також, як уже повідомляв ЦТС, рейси Львів-Вроцлав авіакомпанії Wizz Air стартують 13 квітня. Виконуватися вони будуть по вівторках і суботах.

Також, за словами Тетяни Романівської, ряд авіакомпаній підтвердили збільшення кількості рейсів як на міжнародних, так і на внутрішніх напрямках. Всього на існуючих маршрутах передбачається істотне збільшення частоти виконання рейсів в тиждень, а саме - ще 22 регулярних рейси.

Також планується залучення лоукостера Norwegian.

"Це лоукостер, який почав і виконує далекомагістральні рейси. Ми плануємо рейси зі Львова до Норвегії. Розуміємо, що, маючи рейс хоча б до Копенгагена, який буде виконувати Wizz Air і Ryanair, пасажир може пересісти на Norwegian і полетіти за 150 євро в Нью йорк, Лос-Анджелес, Торонто. Як тільки Wizz Air почне польоти, то за ним прийде і Ryanair, а потім приєднається і Norwegian ", - заявила Тетяна Романовська.

Відзначимо, що найбільш очікуваною подією у Львові залишається прихід великого європейського лоукостера, ім'я якого офіційно не називається, але, швидше за все, ним стане ірландський Ryanair. На 15 березня призначено спільна прес-конференція Мінінфраструктури та представників неназваної авіакомпанії.

Разом з тим, в коді нідерландського сайту Ryanair вже виявлено згадку аеропортів Львів і Жуляни. Також з'явилася інформація, що можливим напрямком польотів Ryanair в Україні може стати голландський Ейндховен.

Але рейсів ірландської авіакомпанії до Львова варто очікувати, швидше за все, тільки восени поточного року. Так, в одному з інтерв'ю міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив в контексті приходу нового лоукостера: "Львів точно полетить восени, можливо, трохи раніше".

Додамо, основними напрямками міжнародного сполучення, які обслуговує аеропорт, на сьогодні є: Варшава, Стамбул, Мюнхен, Відень, Баку, Салоніки, Мадрид, Рим, Тель-Авів, Болонья, Радом, Іракліон, Мінськ, Бургас та інші міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ