Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сімейний лікар не повинен ходити на виклики

Чи передбачає медична реформа те, що сімейні лікарі більше не ходитимуть на виклики? Таке питання поставили начальникові управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимиру Зубу під час мітингу стоматологів 4 травня.
Фото: Олена Ляхович

На що Володимир Зуб відповів: «Наразі такого ще нема. Але моя особиста позиція така, що сімейний лікар на виклики ходити не повинен.

Міністерство охорони здоров’я говорить про те, що лікар і пацієнт, які підпишуть між собою декларацію про обслуговування, самостійно приймуть рішення при форму дистанційного зв’язку: телефон, скайп, електрона пошта чи виїзд.

Загальносвітова тенденція показує, що у разі загострення стану здоров’я людини на місце виїжджає швидка допомога, після чого доправляє пацієнта до закладу охорони здоров’я. Якщо ж ні, то у лікаря є  кабінет, де він приймає хворих. Міністерство говорить, що рішення щодо цього питання будуть ухвалювати на місцях.

Нагадаємо, 4 травня працівники комунальної стоматологічної поліклініки №3 Львова пікетували міське управління охорони здоров'я, що на вул. Костя Левицького, 82.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ