Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

СК «Отаман» - абсолютний чемпіон України з веслування на човнах «Дракон»

Феєричним виступом львівського спортивного клубу «Отаман» завершився чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». Львівська команда стала абсолютним переможцем змагань, здобувши максимальний результат – 6 золотих медалей.

Чемпіонат України у змаганнях на човні-велетні відбувся у Києві на водно-спортивній базі «Зеніт», що на Трухановому острові. Змагання, у яких за найвищі місця на п’єдесталі пошани боролися 13 команд з усіх куточків України, відбулися у двох класах: змішаному (12 чоловіків та 8 жінок), а також у відкритому (20 чоловіків). В усіх класах львів’янам не було рівних. СК «Отаман» (головний тренер Роман Бундз, капітан Андрій Маслюк) переміг у двох класах на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів. Усі учасники клубу «Отаман» здобули найвищі нагороди з драгонботу в Україні, таким чином встановивши унікальний і водночас історичний результат. За усю історію чемпіонатів України одна з команд виграла абсолютно усе, ставши абсолютним чемпіоном України з драгонботу. 

Участь у відкритті змагань взяли Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, почесний президент Федерації з веслування на човнах «Дракон» Дмитро Сторожук та президент Федерації Валерій Моргун.

Під час заходу Міністр Ігор Жданов привітав учасників і організаторів змагань та відмітив високі досягнення українських спортсменів з цього виду спорту на міжнародній арені.

У вівторок, 4 липня, львівські «отамани» уже вирушають до угорського Сегеда, де відбудеться чемпіонат Європи. В Угорщині відбудуться змагання як і серед національних збірних, так і серед клубів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ