Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Скандал в ФІДЕ: Ілюмжинова "відставили" з поста Президента

Президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов подав у відставку, - таку новину поширив офіційний сайт федерації.

Як зазначено в повідомленні, заяву про відставку Ілюмжинов зробив наприкінці засідання ради ФІДЕ, що відбулося в Афінах 26 березня.

Через відставку голови ФІДЕ у квітні відбудеться позачергове засідання ради організації. 

"Kirsan Ilyumzhinov announced his resignation as FIDE President

At the end of the Board meeting held in Athens, Greece on the 26th March 2017, Mr Kirsan Ilyumzhinov announced his resignation from the position of FIDE President. The Presidential Board has been formally advised of this announcement and an extraordinary board meeting has been called in April", - зазначено на сайті ФІДЕ.

Втім, уже за годину Ілюмжинов одразу в кількох російських ЗМІ поспішив спростувати відомості про свою відставку. Він заявив, що у відставку не подавав і не збирається. Інформацію, що з'явилася Ілюмжинов назвав провокацією.

«Це маячня і фейк. Думаю, таку інформацію дали люди, які хочуть моєї відставки, - це американська федерація. Там вважають, що я не можу керувати Міжнародною шаховою федерацією, так як перебуваю під санкціями. Але я залишаюся на своїй посаді і ніяких заяв не писав », - сказав в коментарі російському пропагандистському виданню RT.

Також він спростував свою відставку на своєму офіційному Twitter.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ