Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скандальні заяви Садового про відсутність техумов забудовника виявились брехнею?

Повідомлення мера Львова Андрія Садового про відсутність у забудовника технічних умов на розі вулиць Варшавська – Соснова виявилися відвертою брехнею та наклепом. Подібні заяви мера суперечать не лише здоровому глузду та репутації компанії, а й закону України. Про це повідомив львівський портал з посиланням на прес-службу «Львівоблагропромбуду».

Мер Львова відверто агітує людей не купувати житло від забудовника, але на яких  підставах?

«Це безпрецедентна ситуація, яку ми сьогодні отримали в місті… Не маючи технічних умов, забудовник вирішив будувати будинок на перетині вулиць Варшавській – Сосновій. Я би хотів озвучити позицію міста. Це будівництво незаконне, міська влада стоїть на позиції мешканців. Тому велике прохання до львів’ян не спокушатися на умови купівлі квартир у цьому будинку. Бо, на моє переконання, він там збудований не буде», – заявив львівянам Андрій Садовий.

Водночас юрист офіційного представника забудовника Наталія Барбадин-Дунець запевняє, що фактично усі дозволи та техумови у забудовника вже на руках. І вони готові надати цьому підтвердження.

«Усі технічні умови у забудовника фактично є. Залишилося отримати на руки лише техумови по водозабезпеченню, які також є у наявності із 2008 року. Але ми вже двічі із відповідним листом зверталися до «Львівводоканалу», аби вони врешті видали їх нам на руки. Із другої спроби прийшла відповідь, що юридичний департамент Львівської міської ради просить не вчиняти жодних дій, у тому числі по видачі техумов забудовнику до завершення судових процесів. Хоча насправді всі судові процеси, на які зсилалися юристи мерії, на той час були завершені. Та це не головне… Яким законним чином забудовник може отримати всі технічні умови, якщо сама ж мерія цьому безпідставно перешкоджає. Виходить що «одна рука» мера Львова Андрія Садового вимагає технічні умови, а інша їх просто не видає», – прокоментувала вона.

Тим часом адвокат забудовника Дмитро Стельмащук переконаний, що ціна питання може вирішитися за «відкат» чи хабар.

«Наша компанія не змогла знайти порозуміння у відомстві мера Львова Андрія Садового. Не виключаємо, що таким чином підлеглі мера спонукають нас дати хабар чи «відкат». Скажімо так, натяк з боку підлеглих мера був більш як зрозумілий. У свою чергу інвестор дав чітко зрозуміти, що він будує без будь яких «подяк» чиновникам. Саме через небажання забудовника «ділитися» й виник конфлікт» – переконаний Дмитро Стельмащук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ