Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Скільки грошей ROSHEN отримав від фабрики в Росії?

За останні два роки корпорація ROSHEN отримала і вивела в Україну дивіденди від своїх активів у Липецьку, що в Росії, у розмірі $ 72 062 721. Про це повідомила прес-служба корпорації.

Скільки грошей ROSHEN отримав від фабрики в Росії?

За останні два роки корпорація ROSHEN отримала і вивела в Україну дивіденди від своїх активів у Липецьку, що в Росії,  у розмірі $ 72 062 721. Про це повідомила прес-служба корпорації.

Отож, з цієї суми до бюджету України було сплачено 125 628 466 грн податків. Решту грошей корпорація системно вкладає в благодійні проекти та інвестує в розвиток виробництва в Україні.

За вказаний період у реалізацію благодійних проектів корпорація вклала наступні кошти: 165 853 500 грн у будівництво Театру на Подолі (м. Київ), який відкриється вже навесні 2017 р; 54 000 000 грн у проект допомоги національній дитячій спеціалізованій лікарні і поліклініці ОХМАТДИТ (м. Київ), ще 30 000 000 грн буде направлено до літа 2017 р; 17 073 700 грн у будівництво вольєрів у Черкаському зоопарку. Проект буде завершено в листопаді 2016 р.

Цікаво, що прес-служба також поділилась розповіддю президента корпорації ROSHEN Москалевського В'ячеслава Олександровича: «Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Більш того, ми були кращої думки про його спецслужби, так як вони мали його сповістити про те, що Петро Олексійович не являється власником Липецької фабрики, адже він підписав договір про передачу своєї частки в "Рошен" в незалежний траст в січні цього року. Виступ пана Путіна на засіданні клубу "Валдай" лише підтвердило для нас те, що ми і так знали ще з 2014 р. – за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке ми не можемо продати фабрику, стоїть він. Ось кому повинні зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва. Він тримає наші Липецькі активи  в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх в благодійні проекти і наше виробництво в Україні. І вкладемо все, до останньої копійки. Це краще застосування, яке може бути».

Також прес-служба корпорації повідомила: «Щоквартальні звіти про кошти, вкладені в благодійні проекти, будуть регулярно розміщуватися на сайті корпорації з листопада 2016 р».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ