Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Склад спостережної ради „Західенерго” змінено за ініціативи НАК „Енергетичні компанії України”

Склад спостережної ради ВАТ „Західенерго” змінено за ініціативи НАК „Енергетичні компанії України”. Про це «Гал-info» повідомила помічник директора „Західенерго” Юлія Жиріна.
„Це була ініціатива основного акціонера - НАК „Енергетичні компанії України”, компанія  володіє  70,1% акцій „Західенерго”, — сказала Жиріна.
У  спостережну раду «Західенерго» увійшли чотири представники  НАК „Енергетичні компанії України» -  Олександр Позняков, Наталія Шевченко, Микола Стегній та ще одному представнику компанія має право видати довіреність від свого імені; Костянтин Петриковець -  представляє Міністерство палива та енергетики.
До складу наглядової  ради  ВАТ „Західенерго” входили: голова наглядової ради - Сергій Павлуша,  заступник голови - Богдан Дацишин, члени наглядової ради: Ольга Запорожець,  Наталія Петренко, Лариса Григор’єва, Мирослав Сеник, Віталій Петрук.
Як заявляють експерти, згідно із заявами Міністерства палива та енергетики НАК „Енергетичні компанії України” про те, що необхідно концентрувати контроль над енергетичними компаніями, тому слід очікувати зміни у правлінні «Західенерго». Але як зазначають експерти, зміни у правлінні «Західенерго» буде важко пояснити, оскільки енергетична компанія почала працювати з прибутками.
У 2005 році ВАТ «Західенерго» збільшило чистий дохід на 25,83%, або на 504,454 млн грн – з 1 952,7 млн грн до 2 457,154 млн грн.
"Західенерго" - четверта за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4707,5 МВт, що становить близько 10% від загальної потужності електроенергетики України. До складу товариства входять три теплові електростанції: Бурштинська ТЕС (Івано-Франківська область) — 2300 МВт;  Ладижинська ТЕС (Вінницька область) — 1807,5 МВт;  Добротвірська ТЕС (Львівська область) — 600 МВт.
          До складу товариства також входять сервісні підприємства: „Галременерго”, „Львівенергоспецремонт”,  „Львівенергоавтотранс”, „Західенергопостач”,  ТВП "Добротвір".
    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ